Тази вечер в България пристигна министърът на външните работи на

...
Тази вечер в България пристигна министърът на външните работи на
Коментари Харесай

Индийският външен министър е на посещение в България

Тази вечер в България дойде министърът на външните работи на Индия Нейно превъзходителство Сушма Сварадж. Работното ѝ няколко часово посещаване се трансформира в деен дипломатически разговор с българския външен министър Екатерина Захариева.


В диалога на четири очи и последвалата пленарна среща на двете делегации беше изработен блиц обзор на развиването във всички сфери на обичайно другарските българо-индийски връзки. Диалогът на равнище министерства на външните работи е извънредно деен. Бяха разисквани и нови бизнес благоприятни условия в общи стопански планове, да вземем за пример в IT сферата и микроелектрониката. Не на последно място се чака ускореният дипломатически разговор София-Делхи да способства за съживяването на диалозите Европейски съюз-Индия за свободна търговия.
Н. Пр. Сушма Сварадж - министър на външните работи на Индия: Имахме доста потребна среща и се надявам тя да докара до съществени резултати. Обсъдихме съответни и значими въпроси, по които занапред ще работим.

От март се чака в 15 огромни индийски града да се издават по-лесно визи за България, с цел да се подтиква туристическият поток. Преди 15 години Сушма Сварадж като здравен министър води у нас 26-членна парламентарна делегация. Утре сутринта тя ще разпръсне по остарял индийски бит листенца от рози пред паметника на Махатма Ганди в Южния парк, открит единствено преди пет месеца, персонално от индийския президент. След среща с индийската общественост у нас посланик номер едно на Делхи ще отпътува за Испания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР