Тази вечер управляващите се събраха на извънреден коалиционен съвет в

...
Тази вечер управляващите се събраха на извънреден коалиционен съвет в
Коментари Харесай

Управляващите се похвалиха с конструктивен диалог на коалиционния съвет за РС Македония

Тази вечер ръководещите се събраха на ексклузивен съдружен съвет в Министерския съвет (МС), а тематиката бе Република Северна Македония (РСМ). След съвета сътрудниците бяха единни, че са имали обширен и градивен разговор.  

" Това, което би трябвало да отбележим във връзка с Република Северна Македония, е, че тематиката е извънредно значима. Коалицията имаше доста градивен разговор, обединихме се, ч е за нас най-важното е да има необятно единодушие по тематиката, заради което се препотвърди обещанието, което сме дали, а точно, че тази тематика наложително ще мине през разискване в Народно заседание . Дотогава ще оставим работата на дипломатите ни от Външно министерство. Те интензивно работят и се пробват да защитят българския интерес ", съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова пред медиите след края на съвета. 

Официален диалог сред премиера Кирил Петков и прзидента Румен Радев за районен съд Македония не е провеждан към момента заради натоварената стратегия и многото пътувания на министър-председателя, съобщи Бирославова и посочи, че двамата въпреки всичко са в разговор и за тази тематика ще бъде търсена необятна социална поддръжка за всяка една стъпка. 

" Това няма да са държавното управление и кабинетът, които ще предадат българския народен интерес ", уточни още Лена Бориславова. 



По-рано и на влизане в Министерски съвет преди съдружния съвет част от представителите на ръководещите направиха мнения пред медиите. 

" Няма да мръднем от позицията си за Северна Македони я ", беше безапелационен Станислав Балабанов от Има Такъв Народ и добави, че РСМ би трябвало да извършва контракта и " да напишат с огромни букви, че българите са народ с равни права, не малцинство. "

Според депутата няма потребност от привикване на нов КСНС по тази тематика. " Какво да се разисква на този съвет?!  Има ясна позиция от страна на всички политически партии. Е, да, като се изключи един външнополитически екип и на един министър-председател, който в последните 2 месеца водеше различен вид политика в тази тенденция. Може би поради това е този съдружен съвет довечера и апелът за КСНС ", сподели Балабанов.

„ Очаквам да си изясним веднъж вечно сътрудници ли сме в тази коалиция, или страната се ръководи еднолично . Това е следващият ден, в който останахме излъгани ", уточни още той и добави: " Обратното преброяване на търпението е стартирало . Важното е да се съблюдава съдружното съглашение, което е останало в последно време на назад във времето. Да седнем веднъж вечно и да решаваме проблемите. В противоположен случай тази проява преднамерено да се ръководи няма да докара до нищо положително . Избори са нездравословни в този миг, не е държавническо да се върви в такава обстановка, в която сме. Просто да седнем и да гледаме в една посока, ние постоянно сме призовавали за това ".



 „ За страдание в сегашния миг няма условия да се вдигне ветото. България има народен интерес да бъде заобиколена от съдружници , само че и нашите партньори от РСМ не оказват помощ ", сподели на влизане в Министерски съвет военачалник Атанас Атанасов .

Той съобщи още, че се притеснява, че з аради РСМ и Украйна няма да влезе в Европейски Съюз. 

По думите му с изключение на тематиката РСМ, е нужно да се разиска и актуализацията на бюджета. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР