Тази вечер се състоя церемонията по награждаването на Футболист №1

...
Тази вечер се състоя церемонията по награждаването на Футболист №1
Коментари Харесай

Кирил Десподов е Футболист на България за 2022 г. Илиан Илиев е №3 при треньорите

Тази вечер се състоя церемонията по награждаването на Футболист №1 на България за 2022 година

Кирил Десподов завоюва за втора поредна година оценката. За най-хубав треньор бе определен наставникът на Левски Станимир Стоилов. 

Кирил Десподов завоюва наградата за футболист номер 1 на България за 2022 година с 193 точки, а премията му бе връчена персонално от президента на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов. Това е втора поредна и общо трета премия за футболиста на Лудогорец, като преди този момент той е печелил наградата през 2018 и 2021 година, написа Dsport. 

Наградата за второ място бе връчена от Емил Костадинов. Илия Груев завоюва наградата за състезател номер 2 на България за 2022 година. Наградата бе призната от неговия татко, който разяснява: „ Като татко ще взема премията през днешния ден. Искам да благодаря на публицистите, които са дали своят вот за него, тъй като са оценили неговата игра, на тези, които не са дали своят вот за него, тъй като всеки си има мнение, на всички негови съотборници във Вердер и националния тим “.

Футболистът на Вердер Бремен събра 179 точки от вота. Ивайло Чочев бе определен за футболист номер 3 на България за 2022 година. Футболистът на ЦСКА 1948 събра 109 точки. Наградата му бе връчена от техническия шеф на Националния тим - Георги Иванов - Гонзо.

Треньор номер 1 на България за 2022 година бе определен наставникът на Левски - Станимир Стоилов. Ивайло Петев, който бе народен селекционер на Босна и Херцеговина, заема втората позиция. Той събра 150 гласа от анкетата. Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев се подреди на трето място в класацията за най-хубав треньор на България за 2022 година. Той събра 67 гласа от журналистическия избор.

Никола Илиев завоюва премията за най-прогресиращ млад футболист. Играчът на Интер завоюва оценката с 28 гласа, Марин Петков от Левски остава втори с 14 гласа, а след него се подреждат Християн Петров от ЦСКА, Пламен Андреев от Левски и Илия Груев от Вердер Бремен с по 12 гласа.

„ Изключителна чест е за мен. Съжалявам, че не мога да участвам в България. Благодаря на всички, които са дали своят вот за мен “, съобщи Никола Илиев.

Наградата за футболист номер 1 при дамите бе връчена от алпинистката Силвия Аздреева, а наградата отиде при Симона Петкова, която завоюва с 47 гласа, следвана от Евдокия Попадинова с 20 гласа, а на трето място остана Десислава Добюи с 10 гласа.

Тя бе сбита, откакто получи премията си по време на церемонията за Футболист на годината. „ Изключителна чест и наслада е за мен да получа тази премия. Благодаря за признанието за женския футбол. Надявам се по-чесно да се чува, че женита могат да ритат и вкарват голове “, съобщи Петкова.

Футболистът на Лудогорец Бърнард Текпетей завоюва оценката за най-хубав чужденец, играещ в България. Ганаецът завоюва премията като събра 30 гласа, а единствено на два гласа зад него е различен футболист на българския първенец - Каули Оливейра, който през зимния трансферен прозорец реализира трансфер в бразилския Баия. На трето място остана Юрген Матей от ЦСКА с 11 вота.

„ Много благодаря за тази премия. Много благодаря на всички, които са дали своят вот за мен. Много благодаря на моя състезателен шеф Георги Караманджуков и на Лудогорец “, сподели Бърнард Текпетей.

Брадли де Нойер завоюва наградата за най-красив гол за 2022 година. Той означи победното попадение на 29 август в дуела сред ЦСКА и ЦСКА 1948, приключил 2:1.

Наградата за " Най-добър вратар " за 2022 година бе връчена на двама футболисти - Светослав Вуцов от Славия и Даниел Наумов от ЦСКА 1948. Двамата събраха по 26 точки, след тях се подреди Густаво Бусато от ЦСКА с 22 гласа, а четвърти е Серджо Падт от Лудогорец с 11 вота.

Призът за „ Най-добър бранител “ за 2022 година отиде при Антон Недялков от Лудогорец. Българският национал събра 32 гласа, след него се подреди бранителят на Левски Ноа Сонко-Сундберг, а на трето място се подреди Юрген Матей от ЦСКА с 20 гласа.

Наградата за " Най-добър полузащитник " за 2022 година бе връчена на Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Наградата за " Най-добър полузащитник " за 2022 година бе връчена на Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Той завоюва оценката с 73 гласа, халфът на Левски Филип Кръстев е втори с 13 класа, а Каули Оливейра се подрежда на трето място с шест вота.

Призът за „ Най-добър нападател “ за 2022 година отиде при Кирил Десподов от Лудогорец. Призът за „ Най-добър нападател “ за 2022 година отиде при Кирил Десподов от Лудогорец. Нападателят на „ орлите “ събра 58 гласа, неговите съотборници Бърнард Текпей и Матиас Тисера са надлежно на второ и трето място с 15 и 12 вота.

За седма поредна година бе връчена и специфичната премия на Българската асоциация на спортните публицисти " Лъвско сърце – Трифон Иванов ". Носителят за 2022 година е Тодор Неделев. „ Миналата година беше най-тежката в моя живо и в моята кариера. Благодарение на вас по най-бързия метод се оправих. Много съм благополучен, че през вчерашния ден още веднъж се завърнах в игра. Надявам се да възвърна формата, която мога и да оказвам помощ на моя тим и на националния тим “, съобщи Тодор Неделев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР