Тази вечер отбелязваме Часа на Земята. По традиция днес между

...
Тази вечер отбелязваме Часа на Земята. По традиция днес между
Коментари Харесай

Изключете светлините: Тази вечер отбелязваме Часа на Зземята

Тази вечер означаваме Часа на Земята. По традиция през днешния ден сред 20:30 ч. и 21:30 ч. ще бъдат изгасени светлините по улиците и в публични здания по целия свят, а всички хора са призовани да създадат същото в своите домове.

Всяка година милиони хора от над 190 страни и територии изключват осветлението си единствено за един час. Събитието е част от годишната традиция за повишение на осведомеността по отношение на изменението на климата.

Тази година уредниците от Световния фонд за дивата природа (WWF) настояват, че това ще бъде " най-големият час за Земята " до момента.

Всяка година милиони домове, офиси и исторически здания притъмняват за Часа на Земята. Сред емблематичните забележителности, които са " угасвали " в предишното, са Операта в Сидни, Колизеумът, Айфеловата кула и Емпайър Стейт Билдинг.

Според изследвания изключването на светлините за Часа на Земята понижава потреблението на електрическа енергия приблизително с 4%. За WWF обаче това е по-скоро алегорично деяние, в което да помислим за това какво можем да създадем за обстановката с климатичните промени.

" Часът на тъмнината ни изважда от напрегнатото всекидневие и ни разрешава да се замислим за единствения дом, който всички споделяме. Пред лицето на ускоряващата се загуба на биоразнообразие и изменението на климата в никакъв случай не е имало по-голям миг да се обединим и да предприемем дейности за нашето общо бъдеще ", се споделя в известието на организацията.

Официалният уебсайт на Часа на Земята показва, че планетата е на път да доближи стопляне от над 1,5 градуса по Целзий, " като по този метод рискува необратимо утежняване на околната среда и бягство от климатичните промени, което ще засегне всички наши общества и стопански системи ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР