Тази вечер от 19:30 започва големият политически дебат в ефира

...
Тази вечер от 19:30 започва големият политически дебат в ефира
Коментари Харесай

Мария Цънцарова и Златимир Йочев за дебата на bTV: Очакваме задълбочена дискусия


Тази вечер от 19:30 стартира огромният политически спор в ефира на bTV. В него ще вземат присъединяване представители на 5 партии и обединения, а водещи ще бъдат сътрудниците ни Мария Цънцарова и Златимир Йочев.

„ Всички дружно работим по политическите тематики и се опитваме да осигурим за феновете на bTV допустимо най-голямо посланичество на отзиви, хрумвания и тези. Всички ние си даваме сметка какъв брой са значими изборите. Искахме дебатът да е лидерски и положихме всички старания за лидерски спор. Лидерите обаче и този път няма да се срещнат в тази предизборна акция. Не одобриха това предизвикателство. Но пък хората от тясното партийно управление на най-големите партии – тези, които вземат решения, ще бъдат в нашето студио и ще имат опция да вземат участие в в действителност основна полемика “, разяснява Мария Цънцарова,

„ Хора на лидерско равнище – не просто политици и представители на дадена партия, които знаят какво има в стратегиите, а хора, които дефинират тези стратегии и след това ще вземат решения. Това са хора, които са били в изпълнителната власт или се чака да бъдат – базираме се на социологията, с която работим “, добави Златимир Йочев.

„ Ще има три кръга на полемики. Започваме с мъчителната тематика – инфлации, цени, приходи. Във втория кръг ще приказваме за интернационалната, външната политика, за енергийната рецесия и предложенията за решения за нея. В третата част ще приказваме за корупцията, за измененията в правосъдната система “, изясни още той.

В последния кръг участниците сами ще могат да си задават въпроси.

„ Надявам се цялата полемика да бъде смислена. bTV е отделила събота вечерта за този диалог, с цел да проведем по всички значими тематики в действителност задълбочена полемика. Ние доста обичаме този кръг „ Кръстосан огън “, тъй като очи в очи политическите съперници имат опция по чоп, който теглят онлайн, да зададат най-острите въпроси, на които са способни, към един от съперниците си “, уточни Мария Цънцарова.

„ Много е показателно – с това, което ще питат съперниците си, може би пък даже ще разкрият кой е техен възможен сътрудник. Ако би трябвало да разпознаваем тези избори от останалите, за мен това ще е значимото. Ние ще сблъскаме техните хрумвания и причини, само че най-важното е, че ще забележим къде са подготвени още занапред. После ще стартират мудни и бавни процедури – връчване на мандати, съвещания. Ние желаеме още занапред къде партиите намират сечение, пресечните си точки “, разяснява Златимир Йочев.

„ С опита, който имаме дотук, сме подготвени на всевъзможни изненади. Винаги тези полемики дават поле и за изненади и всевъзможни проявления на политическото държание. Кандидатите за народни представители от време на време подхождат с креативност “, означи Мария Цънцарова.

Според Златимир Йочев политическата игра е общоприета, не доста чиста. Той насочи обръщение към политиците – да се съберат и да покажат, че могат да работят дружно. „ България има рецесии, с които би трябвало да се оправи “, съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР