Тази вечер ни предстои да наблюдаваме същинска английска класика. посреща

...
Тази вечер ни предстои да наблюдаваме същинска английска класика. посреща
Коментари Харесай

Висша лига НА ЖИВО: Ман Юнайтед – Арсенал 3:2, Кристиано вкара гол №801

Тази вечер ни следва да следим същинска британска класика. посреща в обичаен мач за Висшата лига, въпреки двата тима от дълго време да не се показват на равнището, на което бяха преди години.
Манчестър Юнайтед е с нов треньор – Ралф Рангник, само че германецът няма да бъде на скамейката за дуела с лондончани заради забавянето с работната му виза и този мач отпред на „ алените дяволи” още веднъж ще бъде Майкъл Карик. Може да следите Манчестър Юнайтед – Арсенал от 22,00 часа.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Гостите от Лондон можеха да открият резултата след единствено две минути игра, само че удар с глава на Бен Уайт след корнер бе избит от бранителите на Манчестър Юнайтед току преди голлинията на " алените дяволи ".
Арсенал продължи да натиска противника си и означи гол в 13-ата минута. Магуайър почисти от корнер, а Смит Роу стреля и вкара в опразнената врата. Тя бе такава, защото Фред настъпи Давид Де Хеа, който лежеше на терена и реферът Мартин Аткинсън спря играта току преди Смит Роу насочи своя изстрел и точно поради невъзможността на испанеца да играе с топката голът в началото бе анулиран.
ВАР преразгледа обстановката и поправя решението на Аткинсън, откакто точно съотборникът на Де Хеа в Юнайтед - Фред, фаулира Де Хеа, а Смит Роу не е задължен да спре играта.
Кристиано Роналдо незабавно опита да изравни резултата, откакто проби отляво по нападението на домакините, само че ударът на звездата на Ман Юнайтед бе прекомерно слаб, с цел да затрудни Аарън Рамсдейл.
Ман Юнайтед заигра по-уверено и изравни резултата в 44-ата минута. Домакините разиграха добре топката отляво, а Фред върна обратно с пета към Бруно Фернандеш, а португалецът с върха на обувката прати топката във вратата на Рамсдейл - 1:1.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Арсенал бе доста близо още веднъж да поведе в резултата на старта на втората част, когато Габриел насочи удар с глава след следващ ъглов удар, само че Де Хеа с дясната си ръка спря пътя на топката към вратата на " алените дяволи ".
В ответната офанзива " алените дяволи " бяха също доста покрай своя втори гол в срещата, когато Кристиано Роналдо насочи доста рисков удар към лондонската врата, само че Рамсдейл се оправи ослепително, по сходство на испанския си сътрудник на другата врата.
В 52-ата минута пристигна моментът, в който Кристиано Роналдо вкара своя гол №800 в кариерата си. Арсенал позволи доста груба неточност посредством Габриел и Смит Роу при дълга топка от Магуайър, а Рашфорд бе изведен вдясно. Англичанинът пусна паралелен пас за Роналдо, който с изострен изстрел матира Арсенал - 2:1.
Отговорът на Арсенал бе незабавен, откакто Габриел Мартинели получи вдясно по нападението на своите и подаде по земя за Мартин Йодегоор. Норвежкият плеймейкър на столичани стреля, а Обамеянг пречеше на Де Хеа да се намеси по-качествено и топката влезе за повторно във вратата на " алените дяволи " - 2:2.
В 65-ата минута Бен Уайт изрита мощно топката напред, а тя стигна до Обамеянг, който не можеше да бъде стигнат от Алекс Телеш. Габонецът шутира мощно, но Де Хеа парира удара му. Три по-късно домакините получиха дузпа, откакто Мартин Йодегоор направи безсрамен шпагат против Фред в наказателното поле на Арсенал, а реферът Аткинсън бе привикан от ВАР да преразгледа обстановката, която в самото ѝ начало подмина. След инспекцията опитният съдия уточни бялата точка, а зад топката застасна Кристиано Роналдо.
Португалецът стреля безапелационно в средата на вратата и целият стадион, дружно с CR7, изкрещя неговото емблематично " Siuuu ".
Дванадесет минути преди края на срещата Обамеянг получи някак топката вляво в полето на Юнайтед, а габонецът шутира самичък против Де Хеа, само че право в испанеца, който се намеси добре и избави огромен късмет за " артилеристите ".


СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа – Линдельоф, Магуайър, Роналдо, Рашфорд, Фред, Б. Фернандеш, Далот, Санчо, Алекс Телеш, МакТомини
АРСЕНАЛ: Рамсдейл – Томиасу, Уайт, Габриел, Тавареш, Елнени, Партей, Мартинели, Йодегаард, Смит Роу, Обамеянг
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Аут за „ алените дяволи” от дуела са Единсон Кавани, Пол Погба и Рафаел Варан заради разнообразни травми, до момента в който Микел Артета няма да може да разчита на Сеад Колашинац и Гранит Джака.
Любопитно ще е да се разбере дали Пиер-Емерик Обамеянг ще може да се разпише в трети следващ мач като посетител на Юнайтед, с което ще влезе в историята на Арсенал като първият футболист, сторил това нещо.
Лоша статистика обаче пред Микел Артета за това е фактът, че отборът от северен Лондон не може да вкара гол в четири от последните си шест мача в Премиър лийг, като единствено Норич Сити има по-малко вкарани голове от „ артилеристите” в този индикатор.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР