Тази вечер на летището посрещаме отбора ни по математика, който

...
Тази вечер на летището посрещаме отбора ни по математика, който
Коментари Харесай

Български математици с медали от олимпиадата по математика в Тайланд

Тази вечер на летището посрещаме тима ни по математика, който се завърна с медали от Тайландската интернационална олимпиада по математика. В надпреварата участваха 1500 възпитаници от 12 страни. Финалът на влиятелното състезание се организира на 21 февруари в Банкок.

Преди минути кацна самолетът с българските първенци по математика, съобщи от летище „ София “ репортерът на Българска национална телевизия Мая Димитрова. Тук ги чакат доста разчувствани родители и преподаватели и с добра причина - децата се оправиха ослепително на огромния математически конгрес. Те завоюваха три шампионски купи от 11 вероятни, 19 златни медала, 19 сребърни и 9 бронзови медала.

Най-доброто показване - в най-малката възрастова група е Мартин Матов от 40-а Детска градина в София, като следващата година ще взе участие гратис в надпреварата. Другите две шампионски купи са за Ясен Пенчев от Габрово и Йордан Стоянов от Пирдоп.

Целият тим по математика съставляваше 48 българчета. Те трябваше да решат 30 комплицирани задания за два часа.

Пред камерата на Българска национална телевизия един от носителите на златен орден - четвъркосласникът Огнян, показа, че триумфът върви с доста работа и решение на задания.
Огнян, притежател на златен орден от олимпиадата по математика в Тайлан: Шампион се става мъчно, би трябвало доста да се готвиш и да решаваш по доста задания. Освен това, да не губиш доста време.
Четвъртокласникът е притежател на доста медали по математика, както показа пред камерата ни.
Огнян, притежател на златен орден от олимпиадата по математика в Тайланд: Конкуренцията е несъмнено висока, тъй като децата от Азия потеглят по-рано на учебно заведение и са една година по-напреднали от мен. Видеото към този момент не е налично!
Повече за дребните носители на огромните награди по математика гледайте на следващия ден в новинарските излъчвания на „ По света и у нас “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР