Тази вечер милиони хора от целия свят символично ще угасят

...
Тази вечер милиони хора от целия свят символично ще угасят
Коментари Харесай

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

Тази вечер милиони хора от целия свят алегорично ще угасят осветлението в домовете си за един час, тъмни ще останат и знакови здания – по този начин се отбелязва Часът на Земята. Най-мащабната природозащитна акция стартира през 2007 година с апела на организацията “Световен фонд за дивата природа”. Тази година мотото е “Свържи се с Земята”, с концепция да угасим светлините от 20,30 часа до 21,30, осведоми.

Часът на Земята продължава вечерта с обичайното огнено шоу пред Народния спектакъл, когато гасим светлините на знакови здания в София. Много общини в България също се включват в Часа на Земята с концерти, игри, просветителни стратегии.

Зелените светлини на 50 пешеходни светофара в София ще светят във формата на сърце, посланието е за обич към природата.
По мотив “Часът на Земята”, Столична община разшири пешеходната зона за целия ден,за коли ще са затворени площад “Батенберг” и бул.”Цар Освободител” от ул. “Г.С.Раковски” до ул.”Княз Александър Батенберг”.

За 60 минути ще угасне осветлението на признака на Плевен – Панорамата „ Плевенска епопея 1877 година”. Единствената Панорама у нас и на Балканите ще е със загасени светлини за час.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР