Тази вечер канцлерът на Австрия Карл Нехамер потвърди, че страната

...
Тази вечер канцлерът на Австрия Карл Нехамер потвърди, че страната
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия потвърди, че страната му е против България в Шенген

Тази вечер канцлерът на Австрия Карл Нехамер удостовери, че страната му е срещу влизането на България и Румъния в Шенген. Според него нашата страна има потребност от помощ по този въпрос.

Нехамер и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер дадоха взаимна конференция във Виена преди утрешното гласоподаване в Брюксел.

" Това в действителност е предизвикателство за сигурността, и това е повода поради която Австрия има друга позиция върху разширението на Шенген. Хърватия - да, Румъния и България още не. Това не е политическа полемика, това е полемика за сигурността. Става дума за сигурността на Европейския съюз, и на нашите жители ", съобщи Карл Нехамер.

Вчера Виена съобщи, че няма да поддържа България и Румъния за Шенген поради засиления миграционен поток към Австрия. Вътрешният министър Герхард Карнер сподели, че държи на блокирането на двете страни, тъй като системата не работи, има доста инспекции в границите на Шенгенското пространство и затова то не би трябвало да бъде разширявано.

Утре следва Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи да гласоподава за разширението на Шенген. Предвижда се министрите да гласоподават в две обособени решения - едното - за приемането на България и Румъния и второто - за приемането на Хърватия. За одобрение на решенията се изисква единогласие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР