Тази вечер Григор Димитров ще излезе за осминафиналния си двубой

...
Тази вечер Григор Димитров ще излезе за осминафиналния си двубой
Коментари Харесай

След тренировка с Григор: Радулов сътвори страхотен обрат на РГ; Иванова с нова победа

Тази вечер Григор Димитров ще излезе за осминафиналния си дуел на Ролан Гарос, само че той надалеч не е единственият българин, който сега показва страната ни в Париж. По-рано през днешния ден нови български победи в шампионата донесоха две от младите ни очаквания в лицето на 16-годишната Ива Иванова и Илиян Радулов, който е подложен под номер пет в схемата при юношите и преди днешния си дуел организира тренировки дружно с Григор Димитров и Лоренцо Музети.

На старта Илиян Радулов имаше за противник Алексей Панарин, намиращ се на 31-ва позиция в младежката класация. Двубоят продължи цели 2 часа и 32 минути, само че в последна сметка нашето момче сподели борбен дух и съумя да реализира страховит поврат, с цел да затвори срещата в своя изгода след 6:7(3) 6:4 6:1 и по този начин да се класира за втория кръг, където му следва среща с Пол Барбие Газьо от Франция.

В откриващата част сънародникът ни проби съперниковото подаване и получи опция да сервира за триумфа в сета при 5:3, само че разреши спад в представянето си, довел до пропуснат сетбол и поврат до 5:6. В последвалия тайбрек родният ни представител изостана през цялото време и напълно скоро съобщи дебютната част. Във втория и третия сет обаче Радулов стабилизира равнището си на игра и съумя да наложи волята си, за да заслужи крайния си триумф.

По-късно на корта в Париж излезе 16-годишната Ива Иванова, за която това е дебютно присъединяване на шампионат от Големия шлем. До момента обаче неналичието ѝ на опит в съревнования от сходно равнище по никакъв метод не се отразява на представянето ѝ и българката демонстрира впечатляваща непоклатимост във всеки един аспект от играта, което ѝ оказа помощ да откри място в осминафиналната фаза без нито един изгубен сет. 

Днес нашето момиче реализира своята втора победа в шампионата, надделявайки над международната №43 при девойките Франческа Паче след едва 71 минути игра и крайното 6:4 6:4. Така тя продължава към третия стадий на шампионата, където в борба за място на четвъртфиналите ще се изправи против Хана Клъгман или Клерви Нгунуе.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР