Тази вечер феновете ще гледат сблъсък на едни от най-големите

...
Тази вечер феновете ще гледат сблъсък на едни от най-големите
Коментари Харесай

Ливърпул и Реал Мадрид в сблъсък за повече от 22,5 милиона долара

Тази вечер почитателите ще гледат конфликт на едни от най-големите титани в историята на футбола и ще схванат името на новия победител в Шампионската лига. Дали Ливърпул ще се изравни с Милан по извоювани оценки в шампионата, завоювайки седмия си трофей, или Реал (Мадрид) ще дръпне още с 14-а купа от най-силния европейски клубен шампионат, това е въпрос, чийто отговор ще стане явен в края на деня.

Големият край на „ Стад дьо Франс “ в Париж ще стартира в 22:00 часа българско време. Залогът е огромен, защото един против различен застават два от най-успешните тимове в Европа. От друга страна и финансовата страна на борбата не е за подценяване. Ливърпул и Реал (Мадрид) ще спорят и за награда от 22,69 милиона $, която УЕФА дава на спечелилия в шампионата. Подгласникът взима 17,59 милиона.

Това е втори заключителен конфликт в Шампионската лига сред Ливърпул и Реал (Мадрид). През 2018 година „ белият балет “ се наложи с 3:1. Мърсисайдците тогава бяха провалени от грубите неточности на вратаря Лорис Кариус, а звездата на отбора Мохамед Салах получи травма и беше сменен наложително още в 31-ата минута.

Днес треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти може да стане първият треньор, спечелил трофея от Шампионската лига за четвърти път. За момента с по три оценки италианецът дели първото място в класацията с французина Зинедин Зидан и именитият управител на Ливърпул Боб Пейсли. Юрген Клоп, който единствено година след загубата от Реал (Мадрид) в Киев през 2018 година, завоюва Шампионската лига, побеждавайки Тотнъм с 2:0 в Мадрид. Сега германецът ще опита за повторно да вземе оценката, само че въпреки това се изправя против най-трудния си противник. Статистиката сочи, че Клоп е спечелил единствено 33% от мачовете против Реал (Мадрид).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР