Тази вечер е срещата между Лудогорец и Ференцварош от 6-ия

...
Тази вечер е срещата между Лудогорец и Ференцварош от 6-ия
Коментари Харесай

Мачът на сезона за Лудогорец

Тази вечер е срещата сред Лудогорец и Ференцварош от 6-ия кръг в група “Н” на Лига Европа. Това може да се назова “мачът на сезона” за разградчани. Те се нуждаят единствено от една точка, с цел да си подсигуряват присъединяване на 1/16-финалите в шампионата. Унгарците обаче също таят очаквания да преборят “Орлите”. Те обаче би трябвало да търсят наложителна победа. Така че можем да чакаме много парещ конфликт на “Лудогорец Арена”.

Интересното е, че това ще бъде трети дуел сред тези два тима този сезон. Ференцварош се оказа черната котка за Лудогорец в Шампионската лига, като го в профил още в първия прелиминарен кръг, когато завоюва и двата мача с разградчани (2:1, 3:2). След това ориста ги събра още веднъж в група “Н” на Лига Европа. “Орлите” взеха дребен реванш като разрушиха Фради с 3:0 в Унгария в първия мач сред двата отбора в групата. Сега това обаче може да няма никакво значение, в случай че през днешния ден българският първенец не си свърши работата и не реализира положителен резултат, който да го класира напред.

Опитът е напълно на страната на Лудогорец. “Зелените” са постоянен участник в евротурнирите в последните сезони, а също така към този момент три пъти са достигали до 1/16-финал в Лига Европа, тъй че знаят какво би трябвало да създадат.

Освен всичо друго Лудогорец излиза и за съществени пари в този мач. За класиране на 1/16-финал в Лига Европа всеки тим получава обезпечени 1 млн. евро, а даже и при загуба в идващия стадий в касата влизат още 500 хиляди евро. Освен това за победа в групите наградата е 570 хиляди евро, а за тъждество, което също устройва “Орлите”, се получават 190 хиляди евро.

Добрата вест за домакините е, че нямат съществени кадрови проблеми за днешния мач. Единственият отсъстващ е контузеният Яцек Горалски. Станислав Генчев ще може да пусне най-благоприятен състав. Най-вероятно той ще заложи на Илиев на вратата и в отбрана пред него Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков. Баджи и Анисе ще са двойката в средата на терена, а Луокки вандерсон ще работят по крилата. В офанзива ще се разчита на Кешерю, а зад тила му като плеймейкър ще играе Марселиньо.

Ференцварош пък идва без санкции Чивич и без контузения Двали. Серхий Ребров евентуално ще изведе на терена Дибуш на вратата и Ловренчич, Блажич, Фримпонг и Хайстер в защита. Харатин и Зигер ще са двойката опорни халфове, а Зубков и Нгуен ще оперират по крилата. В офанзива ще бъде Боли, а от по-задни позиции ще го поддържа Исаел.

Лига Европа, 6 кръг, група “Н”:

ЛУДОГОРЕЦ - ФЕРЕНЦВАРОШ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков, Баджи, Анисе, Марселиньо, Лукоки, Вандерсон, Кешерю

ФЕРЕНЦВАРОШ: Дибуш, Ловренчич, Блажич, Фримпонг, Хайстер, Харатин, Зигер, Исаел, Зубков, Нгуен, Боли

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Матей Юг (Словения)
Начало: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Лига Европа 6 кръг, четвъртък 12 декември  Лудогорец 22:00предстои  Ференцварош
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР