Тази вечер бе даден старт на европейските квалификации по пътя

...
Тази вечер бе даден старт на европейските квалификации по пътя
Коментари Харесай

Вижте какво се случи в първия ден от квалификациите за Евро 2024

Тази вечер бе даден старт на европейските квалификации по пътя към УЕФА Евро 2024 в Германия, а към този момент са факт и първите резултати от групи С, H и J.

Група С

Безспорно максимален интерес провокира мачът сред Италия и Англия в Неапол, които се срещнаха в повтаряне на финала от последното европейско състезание. " Трите лъва " изиграха доста мощно първо полувреме, в които точни за отбора на Гарет Саутгейт бяха Деклан Райс и Хари Кейн, който се трансформира еднолично в голмайстор №1 на Англия. След почивката обаче " Скуадра Адзура " заигра надалеч по-добре и върнаха едно попадение посредством дебютанта Матео Ретеги, само че в последна сметка това не се оказа задоволително и гостите стигнаха до триумфа, макар че останаха с човек по-малко за заключителните минути след изгонването на Люк Шоу.

В другия дуел от групата довечера западните ни съседи от Северна Македония надиграха с 2:1 вкъщи Малта, като точни за рисовете бяха Елиф Елмас и Дарко Чурлинов. В самия завършек на срещата пък Яник Янкам върна едно попадение за малтийците.

Група H

Словения надигра Казахстан с 2:1 като посетител в мача, който в действителност сложи публично началото на борбата за Евро 2024. На стадион в Астана Максим Самородов даде задатък на домакините в 38-та минута, само че скоро след почивката Давид Брекало възвърне равенството, а в 78-та минута Жан Випотник оформи и цялостния поврат в интерес на гостите.

В единия от късните двубо Дания надделя с 3:1 вкъщи Финландия в скандинавско дерби, в което за спечелилите блестеше Расмус Хойлунд. 20-годишният футболист даде задатък на " Червения динамит " в 21-та минута, само че гостите изравниха при започване на втората част посредством Ото Антман. В заключителните десетина минути на срещата обаче Хойлунд избухна с нови два гола, с цел да оформи своя хеттрик и по този метод да обезпечи надвит старт на датчаните в квалификациите.

По същото време пък Северна Ирландия стигна до предстояща победа с 2:0 при визитата си на Северна Ирландия. И двата гола за триумфа осъществя футболистът на Болтън Дион Чарлс, който беше прецизен в 24-та и 55-та минута.

Група J

Фаворитът в групата Португалия стартира присъединяване си в квалификациите с елементарен домашен триумф с 4:0 над Лихтенщайн в дебюта на новия селекционер на " мореплавателите " Роберто Мартинес. Жоао Кансело и Бернардо Силва осигуриха два гола задатък на европейските първенци от 2016 година, а по-късно на два пъти прецизен беше и Кристиано Роналдо, за който това бе мач №197 с фланелката на националния тим.

Отборът на Босна и Херцеговина също зарадва своя нов ментор Фарук Хаджибегич, който размени българина Ивайло Петев, откакто победи с класическото 3:0 вкъщи Ислания. Раде Крунич беше прецизен на два пъти преди почивката, а след нея се разписа и Амар Дедич.

В последния дуел за вечерта пък Словакия и Люксембург не се победиха и приключиха наедно 0:0 в единствената среща без голове в откриващия ден на квалификациите за УЕФА Евро 2024.

Ето и всички резултати от европейските квалификации на 23 март:

Група С

Италия - Англия 1:2

Северна Македония - Малта 2:1

Група H

Словения - Казахстан 3:0

Дания - Финландия 3:1

Сан Марино - Северна Ирландия 0:2

Група J

Португалия - Лихтенщайн 4:0

Босна и Херцеговина - Исландия 3:0

Словакия - Люксембург 0:0



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР