Тази вечер България ще изиграе втория си мач от квалификационната

...
Тази вечер България ще изиграе втория си мач от квалификационната
Коментари Харесай

България гостува на Унгария, ще предаваме мача по "Хоризонт"

Тази вечер България ще изиграе втория си мач от квалификационната акция за Евро 2024. Родните футболни национали гостуват на един от любимците в група G Унгария на стадион „ Пушкаш Арена “ в столицата Будапеща, срещата стартира в 21:45 часа българско време, а ние ще я следим по стратегия " Хоризонт " на БНР.

„ Лъвовете “ стартираха пътя си към Европейското състезание в Германия следващата година с неприятно проваляне от Черна гора с 0:1 вкъщи. Това бе първа загуба за „ трикольорите “ под управлението на сръбския селекционер Младен Кръстаич. Тимът ни притежаваше по-често топката, само че по-опасните обстановки бяха пред вратата на Даниел Наумов, който в последна сметка бе преодолян след бърза контраофанзива на гостите в 70-та минута. Поражението слага българите в сложна обстановка да търсят безусловно най-малко точка от тежката аудиенция на „ маджарите “, с цел да остане с шансове за попадане на едно от първите две места в групата.

" Имахме тежък мач против Черна гора. Отборът доста се измори и даде доста от себе си. Имахме два дни да се възстановим. Видяхме кое сме могли да създадем по-добре. Подготвихме се добре за утрешния мач, който ще бъде тежък. Съперникът е доста добър тактически и физически. Имаме проект Б. Всеки треньор има План Б “, показа старши треньорът на родните национали Кръстаич.

„ България ще бъде сложен съперник. Много атлетичен, физически мощен отбор със солидна халфова линия. Не би трябвало да оставяме пространства на противника, тъй като те разполагат с задоволително бързи футболисти, които ще се възползват от тях. Унгарският народен тим не може да подценява нито един конкурент. Българите изгубиха в петък, само че съгласно това, което бе показано по малкия екран, те заслужаваха повече “, разяснява наставникът на унгарците Марко Роси, за чийто отбор това ще бъде първа евроквалификация.

Два от другите три тима в нашата група – Черна гора и Сърбия, се изправят един против различен също в понеделник вечер, като са с по три пункта след откриващите си срещи, откакто „ плавите “ предстоящо взеха своето против Литва след триумф с 2:0 пред лична аудитория.

По обявата работи: Светослав Табаков БНР подкасти: Green Deal BNR 2023 Podcast Green Deal BNR 2022 Podcast Големите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР