Тази сутрин вятърът ще се ориентира от свеверозапад, ще се

Тази сутрин вятърът ще се ориентира от свеверозапад, ще се ...

Нахлува хладен въздух, облачността ще е значителна


Тази сутрин вятърът ще се ориентира от свеверозапад, ще се усили и с него ще нахлуе по-хладен въздух, предаде БНТ.

Минималните температури ще са между 14 и 19 градуса, а максималните ще са в широки граници - от 22°-23° в северозападните райони до 29°-30° в южните.

Облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има валежи, главно след обяд в отделни райони придружени от гръмотевици. Ще продължи да е ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър.

И по Черноморието ще е ветровито, а облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2 бала.

Ветровито ще е времето и в планините със силен до бурен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, често значителна. На места ще има валежи от дъжд, след обяд придружени от гръмотевици. Максималните температури в курортите ще са от 12 градуса на Алеко, до 25 в Банско. В Боровец и Пампорово – около 18.

Източник: skandal.bg