Тази сутрин висши прокурори и следователи са получи телефонни обаждания,

...
Тази сутрин висши прокурори и следователи са получи телефонни обаждания,
Коментари Харесай

МВР привика за разпит висши прокурори и следователи


Тази заран висши прокурори и следователи са получи телефонни позвънявания, с които са призовани да дадат показания по следствие на Главна дирекция " Национална полиция ", без да е конкретизирано какво е следствието, заяви Българска национална телевизия. Привикването се прави две седмици откакто ДАНС влезе на инспекция в профилираната прокуратура.

Магистратите се употребяват с функционален имунитет и без той да е свален не могат да бъдат разследвани за дейности свързани с осъществяване на служебните им отговорности.

Пред " По света и у нас " представителят на прокуратурата Сийка Милева удостовери, че висши магистрати са викани в Групово дело " Национална полиция ", само че не знае по какви условия.

По информация на Нова тв, измежду разпитването е тогавашният началник на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов, който сега е юрист. Пред Нова телевизия Кокинов е удостоверил, че е бил на разпит. Според него става дума за инспекция, разпоредена от вътрешния министър Бойко Рашков.

Пред " По света и у нас " Кокинов сподели, че е питан за обстоятелства отпреди 12 години, детайлности за които той не помни. Питан е дали може да даде телефонния номер на Бойко Найденов, който беше шеф на Националното разследване. Найденов изпълняваше и функционалностите на основен прокурор, откакто Борис Велчев стана Конституционен арбитър до избора на Сотир Цацаров за основен прокурор.

По информация на БНР за разпит е бил извикан и тогавашният началник на националното разследване и зам.-главен прокурор Бойко Найденов. Той напусна държавното обвиняване при започване на мандата на Сотир Цацаров. Преди това бе и.д. основен прокурор за няколко месеца.

Сред извиканите за разпит има и следовател, сподели пред Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Сийка Милева.

По информация на " По света и у нас " Бисерка Стоянова – следовател от Националната следствена работа, е измежду призованите от Чуков, който е проверяващ служител на реда от " Национална полиция ".

От Министерство на вътрешните работи оповестиха за " По света и у нас ", че Главна дирекция " Национална полиция " се прави инспекция в границите на работата по съответен сигнал. В хода ѝ някогашни магистрати и настоящ чиновник на Националната следствена работа, в качеството му на жител, са били поканени в основната дирекция, с цел да дадат писмени сведения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР