Тази сутрин трима бяха задържани в Разград за пласиране на

...
Тази сутрин трима бяха задържани в Разград за пласиране на
Коментари Харесай

Над 1500 училища в страната са проверени за разпространение на дрога

Тази заран трима бяха арестувани в Разград за разпространение на марихуана край учебно заведение - те са на 19, 23 и 26 години

У тях не е намерено огромно количество от веществото, само че в покрайнината полицията намира тайник със 66 пликчета с марихуана с тежест 115 грама. Засега в София няма данни да е заловен дилър наоколо до учебно заведение, само че учениците считат, че хората които се занимават с тази незаконна активност са многоу оповестява.

Попитахме учениците в София за разпространяването на трева. " Някои хора си я използват честичко и за тях си е добре, ние не сме на това мнение. Има много хора от които си взимат. Има ужасно доста доставчици, които са на всички места, на всеки ъгъл, само че по този начин са се прикрили, че изобщо не може да разберете, че са дилъри.

Според учениците достъпът до опиати в учебните заведения е много елементарен! " Ами не е нищо изключително, всеки познава някой. Така е, общо взето, каквото желаете, може да се откри. Не съм срещу, в случай че на човек му би трябвало, да си ги употребява. "

В хода на акця " Бяло " в Пловдив беше арестуван и 17 годишен дилър продавал екстази по 50 лв. на на своите съученици. Според представителя на прокуратурата Сийка Милева разпространяването на опиати, изключително в учебните заведения и към тях, може да се дефинира като „ камшик на актуалното общество “.

" Това дете към момента не е приключило междинното си обучение, а към този момент е вербувано от наркобандите и включено в мръсния им бизнес ", сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева. " Това за в бъдеще ще продължи и ще бъдем още по-ефективни в този камшик за обществото, разпространяването и използването на опиати, изключително измежду подрастващите ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Образувани са 254 нови досъдебни производства. Извършени са над 300 претърсвания. Освен марихуана, по време на акцията полицията намерила и метамфетамини, дизайнерска дрога, кокаин. Проверките не престават и данните са междинни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР