„Тази сутрин спря да тупти сърцето на моята майка Христина

...
„Тази сутрин спря да тупти сърцето на моята майка Христина
Коментари Харесай

Почина народната певица Христина Лютова

„ Тази заран спря да тупти сърцето на моята майка Христина Лютова... 12 дни преди да навърши достолепните 80 години. Бог да я елементарни “ – това уведомление пусна доскоро нейната щерка Марияна Павлова, също певица.

Христина Лютова е родена в Смолян на 24 май 1940 година Израснала и възпитана с родопската национална ария от двата рода - бащиния и майчиния.Тя има две деца, 4 внуци и едно правнуче. 46 години е на сцена, от които 32 с Държавния отбор „ Родопа “. Пяла е в отбор „ Филип Кутев “, част е и от дамското трио „ Родопея “, а през 1976 година е удостоена със званието “Заслужил артист”.

В своя креативен път Христина Лютова е събрала и запазила над 400 песни. От тях в златния фонд на Българското национално радио се пазят над 40. Дългогодишната солистка на отбор „ Родопа” – Смолян е потомка на фамозни родопски родове. От тях е наследила освен интереса си към песните, освен гения си, само че и борбения си дух, както и непрекъснатото търсене на нови благоприятни условия за показване на родопската национална музика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР