Тази сутрин приключи предизвикателството за най-бързите велосипедисти от приключението “Дунав

...
Тази сутрин приключи предизвикателството за най-бързите велосипедисти от приключението “Дунав
Коментари Харесай

Рекорд на Дунав Ултра, адвокат го взе за рекордните 37 часа

Тази заран завърши предизвикването за най-бързите велосипедисти от приключението “Дунав Ултра”. Целта им бе изминаване на едноименния маршрут за по-малко от 48 часа и приключи сполучливо за 8 колоездачи.

Най-бърз бе Явор Данаилов (Соло), който дойде на крайната точка на маршрута, с. Дуранкулак, общ. Шабла, поставяйки връх за най-бързо изминаване на маршрута Дунав Ултра от 37 часа.



За първи път от основаването на веломаршрута, колоездач приключи предизвикването в светлата част на деня. Пред кметството в с. Дуранкулак, той бе посрещнат и поздравен от два кмета - на с. Дурнакулак, Веселин Йорданов, и кмета на гр. Шабла, Мариян Жечев, а локални деца се събраха на площада, с цел да го поздравят.

Явор е юрист на 27 год. от гр. Севлиево, който се готви за маршрута целеустремено от 2 месеца. Той показа, че Дунав Ултра е сравним с сходни направления във Франция, които е минавал.

В идващите часове предизвикването завърши също сполучливо за Антони Лозанов (Соло), Димитър Барфончовски/Любомир Райков (Екип 2-ма), Сорин Гажано/Михаил Борисоф (Екип 2-ма) и Кристин Здравкова/Веселка Кръстанова (Екип 2-ма).

Здравкова и Кръстанова станаха първите дами минали маршрута в категория “до 48 часа”.

“Нямаше да успеем в случай че не беше поддръжката на организационния Дунав Ултра екип и помощта на сътрудниците от румънския екип “Сорин Гажано/ Мигаил Борисоф”, за което желаеме да им благодарим.” - бяха думите на колоездачките.

“Догодина ще направя маршрута за 3-ти път, само че този път не за 40 часа, а за 5 дни.” - Сподели Антони Лозанов от София - който изминава за втора подред година маршрута Дунав Ултра.

“Мисля, че 5 дни е съвършеният вид, в който можеш да усетиш оптимално добре маршрута. Така ще мога да спирам, да поговоря с локалните, да се срещна с нови хора. Миналата година се срещнах с жена в гр. Гулянци и откакто финиширах, най-хубавият ми спомен беше от нея.” показа още Лозанов.

Днес е 3-ти ден на колоездачите, които започнаха изминаване на маршрута Дунав Ултра от гр. Видин. Част от тях се чака да изминат маршрута за 5 дни и да дойдат в Дуранкулак на 7-ми септември, а тези, които са решили да го завършат за до 7 или 10 дни, се чака да дойдат след 9-ти септември.

Всеки, минал през 16-те контролни точки и местата с знамена на Дунав Ултра, ще получи документ “Дунав Ултра”.

Днес в гр. Две Могили готвят специфична интензивност - същински двойник на войводата Филип Тотю ще посреща в достоверен костюм колоездачите в къщата-музей “Филип Тотю”. Там се намира и контролната точка с формален Дунав Ултра байрак.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР