Тази сутрин плевенските граждани разбраха защо не трябва да избират

...
Тази сутрин плевенските граждани разбраха защо не трябва да избират
Коментари Харесай

9 лъжи от проваления Спартански

Тази заран плевенските жители схванаха за какво не би трябвало да избират още веднъж кмет на Костов и соросоидите. Проваленият градоначалник Спартански блесна с 9 неистини в народен ефир.

Ето ги и тях:
1. Кметът няма общо със междинните приходи в българските общини. Не е правилно. Спартански лъже. Кметът има отношение към откриването на нови работни места, стратегии, планове и претовареност. Той, обаче не е приключил нищо.

2. Спартански е довел вложители в Плевен. Спартански лъже. В неговия мандат избягаха вложители - да вземем за пример немският цех за кабели, както разкри претендентът на Българска социалистическа партия Илиян Йончев. Избягаха даже две огромни хранителни вериги и най-голямата международна марка за бързо хранене. Настоящите нови капиталовложения са заслуга персонално на икономическия министър Караниколов.

А нещата, с които Спартански се хвали са с помощта на ГЕРБ - както планът за воден цикъл, стартират при предходния кмет, по този начин и болничното заведение "Сърце и мозък ", на която първа копка направи персонално министър председателят Борисов. Спартански е и безочлив. Казва, че нямало значение кой прави плановете. Напротив - значимото е, че ти не ги правиш.

3. Кметът няма общо с демографската злополука. Спартански лъже. Кметът има съществена роля да направи удобна среда за живот, с цел да може плевенчани да остават в родния си град. А не да бягат към София или чужбина.

4. Спартански първо излъга, че общината не е санкционирана със 150 хиляди лв. за нередности по Оперативна програма „ Региони в напредък “. А откакто призна виновността си най-нагло съобщи, че не са доста пари. Изключително скандално изявление на фона на трагичното изглеждащите два най-големи плевенски квартала – „ Сторгозия “ и „ Дружба “.

5. Спартански излъга, че Регионална инспекция за опазване на околната среда не го е глобила със 7 хиляди лв. поради противозаконните сметища (Сам той се скрил като мишка от държавните институции. Актът му е персонален и връчен наново. Спартански прави цирк на площада, отхвърля да одобри документа и стартира под паника да бяга. След което, обаче, актът му е връчен пред очевидци, както разкри претендентът на Вътрешна македонска революционна организация Калин Поповски), които кметът толерира заради простата причина, че парите от тях евентуално служат за черна касичка на неговата предизборна акция.

6. Спартански лъже, че е самостоятелен. Той е публично подсилен от Костов и соросоидите – „ Демократична България “ (ДСБ на Атанас Атанасов и „ Да, България “ на Христо Иванов). Това са хората против съветските енергийни планове АЕЦ "Белене " и "Балкански поток ", хората, които затвориха "Плама Плевен " и унищожиха стопанската система в Плевен.

7. Спартански лъже, че има разговор с Министерство на регионалното развитие и зам.-министър Нанков. Той неведнъж атакува АПИ, за него те са некомпетентни и необразовани. Е по какъв начин тогава си приказва с районното министерство?

8. Спартански лъже, че е направил каквото би трябвало за противоречивата зала. Напротив – 4 години не си е мръднал пръста. Доста други спортни зали в Плевен са получили държавно финансиране, само че "Арена Плевен " не, тъй като Спартански не е изискал пари по надлежния ред. Той е бил задължен да откри метод да вкара държавни вложения в спортната инфраструктура. Вместо това за десерт продаде общинския басейн.

9. Спартански лъже и за водния цикъл. Дори икономисва, че потвърдено по правосъден път кметът е похарчил десетки милиони в изискванията на противозаконна процедура, за която има основателни подозрения за корупционни практики. А общината е санкционирана с 1 200 000 (милион и двеста), които от джоба си ще извадят плевенските данъкоплатци. Нещо повече - в част от правосъдния акт написа за манипулирани и нагласен поръчки в интерес на избрани компании.

В последна сметка не е проблем, че Спартански няма специалност и прехранване, че разчита само на службичката и властта. Че тотално е изгубил доверието на вложителите и бизнеса в града като се изключи доближени до него компании. Нито, че е човек на Костов и соросоидите.

Драмата е, че той е измамник и незапознат. Затова и няма моралното право да претендира за доверието на Плевен и неговите жители – градът на българската бойна популярност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР