Тази сутрин на Понтон №9 акостира първият круизен кораб с

...
Тази сутрин на Понтон №9 акостира първият круизен кораб с
Коментари Харесай

Първият туристически кораб за сезона акостира в Русе

Тази заран на Понтон №9 дебаркира първият круизен транспортен съд с туристи за идния сезон. „ Viking Lif “ транспортира над 170 пасажери – най-вече американски жители, които се движат от Виена към делтата на река Дунав.
Туристите ще имат опцията да посетят забележителностите в Русе и покрайнините – Басарбовския скален манастир и Ивановските скални църкви, както и да се разходят из остарялата столица на България – Велико Търново. Късно довечера корабът ще отпътува до румънския бряг, където пасажерите ще пренощуват.

Първите за сезона туристи бяха посрещнати от заместник-кмета Златомира Стефанова и чиновници на звено „ Туризъм “ към Община Русе. На гостите бяха раздадени брошури с вероятни обекти за посещаване и слоган „ Насладете се на всяка русенска минута! “ (Enjoy every Ruse minute!). Златомира Стефанова пожела на туроператорите сполучлив сезон и удобни условия за напредване по реката.

Очаква се по-късно през днешния ден на русенското пристанище да дебаркира и круизният транспортен съд „ Amareina “ със 120 пасажери – австралийски и новозеландски жители. Те ще могат да се разходят в Русе и да създадат обиколен тур из забележителностите на Природен парк „ Русенски Лом “.
По предварителна информация през идния сезон се чакат над 450 прекъсвания на кораби на русенския пристан. На 31 март ще дойде и първият български круизен транспортен съд „ Русе Престиж “, който ще спре на Понтон №8.

През декември 2022 година бе гласувано на сесия на Общинския съвет на кейовата линия да бъде подложен павилион за туристически информативен център и своебразна Алея на занаятите, формирана от 6 павилиона за продажба на сувенири и занаятчийски произведения, направени от русенски майстори. Идеята е да се подтикват локалните създатели и търговци, а туристите, включително идващите с круизни кораби, да имат опция да закупят артикули от тях. Предстоят състезания за отдаване чартърен на комерсиалните обекти, като общинската администрация показва своята подготвеност кейовата линия да се трансформира в още по-привлекателно място за русенци и посетители на града.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР