Тази сутрин испанската полиция обискира жилището на адвоката на бившия

...
Тази сутрин испанската полиция обискира жилището на адвоката на бившия
Коментари Харесай

Обискират жилището на адвоката на Пучдемон

Тази заран испанската полиция обискира жилището на юриста на някогашния министър-председател на Каталуния Карлес Пучдемон Гонсало Бойе. Акцията е в границите на интервенция против прането на пари, обвързвано с трафика на опиати, оповестява вестник „ Мундо ”, представен от БГНЕС.
Заповедта за интервенцията е издадена от съдията в Националния съд Мария Тардон. Тя е разпоредила и други обиски. Според изданието, дейностите не са свързани с работата на Бойе в качеството му на юрист на Пучдемон.
Причината за интервенцията не се оповестява. Бойе преди време е защитавал ползите на известния испански наркобарон Хосе Рамон Прадо Бугальо, по-известен като Сито Минянко. В края на януари Бугальо беше наказан на 4 години затвор и санкция от 6 милиона евро по обвиняване за пране на пари.
Биографията на Сито Минянко е в основата на книгата Fariña (брашно), както и на едноименния сериал, излязъл предходната година, в който се споделя за началото на контрабандата на кокаин от Латинска Америка в Европа през 80-те години на предишния век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР