Тази сутрин депутатите от „Има такъв народ“ (ИТН) са входирали

...
Тази сутрин депутатите от „Има такъв народ“ (ИТН) са входирали
Коментари Харесай

ИТН внася промени в Закона за личната помощ в подкрепа на майки на деца с увреждания

Тази заран депутатите от „ ИТН “ (ИТН) са входирали план за изменение и допълнение на Закона за персоналната помощ в деловодството на Народно събрание. Това оповестиха от парламентарната група в Народното събрание.

„ Битката на майките на деца с увреждания за промени в Закона за персоналната помощ продължава повече от две години и половина. През последните години ръководството на ГЕРБ съзнателно потъпкваше и не правеше промени във връзка с този закон “, съобщи Станислав Балабанов.

„ Крайно време е майките на децата с увреждания да получат своето, за което толкоз дълго време пълнят площадите у нас “, добави той.

Проектът на Има Такъв Народ цели да усъвършенства изискванията на механизма за даване на дължимата по Конституция държавна грижа към хората с увреждания у нас.

Основните аргументи за предлагането от Има Такъв Народ промени в закона са свеждане до най-малко пороците в в този момент провежданата политика, допускаща злоупотреби и опасности за обществената система, финансирана с обществен запас.

Второ, усъвършенстване на кръга на правоимащите да употребяват услугата по механизма „ Лична помощ “.

Законопроектът планува провеждането на процедурата по кандидатстване и приемане на персонална помощ да става по ясни правила и на основата на действителна оценка на потребностите на хората с увреждания от умишлен орган с професионална експертиза в региона.

От Има Такъв Народ се надяват на градивен разговор от страна на сътрудниците в обединението и измененията да станат закон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР