Тази сутрин английското правителство обяви новите разпоредби и новото деление

...
Тази сутрин английското правителство обяви новите разпоредби и новото деление
Коментари Харесай

Официално: Ливърпул, Евертън и лондонските тимове се готвят да посрещнат феновете си

Тази заран британското държавно управление разгласи новите разпореждания и новото разделяне на три зони, съгласно което ще са дейни разнообразни ограничения за справяне с пандемията от COVID-19. Тази система ще влезе в действие незабавно откакто отпадне настоящия сега втори локадаун, който завършва на 2 декември. Добрата вест за футболните тимове е, че разпорежданията дават опция за завръщане на дребна част от почитателите на трибуните в Зони 1 и 2, които са по-слабо наранени и имат по-малко новозаразени.

В Зона 2 попадат една не дребна част от футболните отбори на Висшата лига, откакто два от огромните града - Лондон и Ливърпул са в нея. Евертън, Ливърпул, Челси, Тотнъм, Фулъм, Арсенал, Кристъл Палас към този момент публично могат да се готвят да посрещнат 2000 фена на своите съоражения, незабавно откакто съгласуват проект със здравните управляващи за посрещане на феновете си по трибуните. Ливърпул ще може да отвори вратите на “Анфийлд” още на 5 декември за конфликта с Уулвъртхамптън за първи път от март и мача с Атлетико Мадрид.

На другият полюс са двата гранда от Манчестър - Сити и Юнайтед, защото техният град към момента е в Зона 3, т.е. мощно обиден регион от пандемията и ще би трябвало да почакат спад на новозаразените, когато ще бъдат преместени в Зона 2. В същото състояние са и Астън Вила, Лестър, Лийдс, Нюкасъл Уест Бромич, Уулвърхамптън и Шефилд Юнайтед, които също са в най-ниската зона. Единствено Брайтън и Саутхамптън са в Зона 1, която е с минимален риск, и ще могат да одобряват оптималния разрешен за момента потенциал от 4000 хиляди фена.
Премиър лийг 10 кръг, събота 28 ноември  Брайтън 14:30предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР