Тази сряда, на 18 април, американският производител на мобилни чипове

...
Тази сряда, на 18 април, американският производител на мобилни чипове
Коментари Харесай

Qualcomm уволнява 1000 души за да икономиса $1 милиард

Тази сряда, на 18 април, американският производител на мобилни чипове Qualcomm съобщи, че понижава щата за да понижи разноските с $1 милиард годишно.
Qualcomm стартира всеобщи съкращения откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп забрани на сингапурската компания Broadcom да погълне американската Qualcomm за $117 милиарда. Сега следва уволнението на най-малко 1000 души личен състав, както и краткотрайно наетите чиновници и служащи.

Към месец септември 2017 година в Qualcomm работеха 33 800 души. При това, през предходната година компанията нае още 3300 души личен състав. А в този момент Qualcomm се кани да се освободи от към 3% от своя щат.

Съкращенията се постановат, с цел да може Qualcomm да извърши отговорностите си пред акционерите.

Още през месец януари тази година Qualcomm съобщи желанията си да понижи годишните си разноски с $1 милиард годишно. Целта бе да се усили облагата и компанията да стане по-привлекателна за вложителите на фона на интереса от страна на Broadcom. Първоначално Qualcomm възнамеряваше да понижи разноските посредством понижаване на заплатите, без да се постановат уволнения, само че по-късно беше взето решение за усъвършенстване на личния състав за „поддръжката на дълготраен растеж и успех“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР