Тази ситуация се случила с биоложката Нен Хаузер. Тя посветила

...
Тази ситуация се случила с биоложката Нен Хаузер. Тя посветила
Коментари Харесай

Чудо под водата: Кит прегърна изследователка, ще се изумите от причината СНИМКИ

Тази обстановка се случила с биоложката Нен Хаузер. Тя посветила четвърт век на проучването на живота в морските дебри. Участвала е в десетки експедиции на разнообразни острови. Нен Хаузер имала желания към проучването на делфини и китове. Тя съумяла да провежда статута на „ резервати за китове “ за някои океански зони.

Веднъж Нен се отправила на нормална експедиция. Тя взела със себе си всичко належащо за гмуркане, както нормално. Но това гмуркане се трансформира в нещо незабравимо за нея.

Биоложката се потопила под водите покрай остров Кук в Тихия океан. В първата минута на гмуркането дамата обърнала внимание на голяма фигура, която се приближавала към нея от дълбините, а още една фигура също плувала наоколо.



Оказало се, че това е мъжки гърбат кит. За да се обясни обстановката, би трябвало да се означи, че китът тежи към 30 тона, а дължината му е 14 метра, мъчно е даже да си визиите подобен исполин до вас. Но заплахата от кита не била в неговия размер, а в странното му държание.

Обикновено този тип китове е другарски надъхан за хората и по тази причина Нен не се страхувала от неканения посетител. Но с всяка секунда на дамата й ставало все по-неясно настойчивостта в държанието на кита. И тя към този момент не на смешка почнала да се опасява. Обикновено Нен Хаузер се приближавала до китовете, единствено в случай че се нуждаят от помощ.

Би било обикновено, в случай че китът преплува към нея. Но този кит не изоставал от Нен и се приближавал по-близо и по-близо. И по този метод биоложката се оказала на главата на кита, след което той я прегърнал с перката си. Всичко това продължи към 10 минути и за Нен тези минути били цяла безкрайност. Наблизо стоял и другият кит.



Екипът на дамата водолаз не съумели да спрат кита и неговия другар и заради неопитността си те не разбирали съществуващата заплаха.

И скоро обстановката с държанието на кита се изяснила. Както се оказало, двата кита и Нен не били сами във водата. Жената водолаз забелязала още една огромна фигура във водата. При по-внимателно вглеждане дамата видяла най-страховития див звяр на океана - тигровата акула. И обстановката се усложнила двойно.



Като по знамение Нен съумяла да се добере до лодката. И с течение на времето тя схванала държанието на кита.

По този метод китовете прикриват дребните си от заплаха. Единият кит покрил Нен, а другият уплашил тигрова акула. Биоложката към този момент знаела за такива благоприятни условия в държанието на животните, само че даже не си представяла, че ще й се случи сходно нещо онлайн.



Това е един от дребното случаи, когато кит избавя човек и се трансформира в добър подтик в проучването на бъдещото им държание.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР