Тази седмица японският технологичен гигант Sony обяви, че проучва възможностите

...
Тази седмица японският технологичен гигант Sony обяви, че проучва възможностите
Коментари Харесай

Sony иска да създава робо-готвачи

Тази седмица японският софтуерен колос Sony разгласи, че изследва опциите да сложи задвижван от изкуствен интелект робот в кухнята. За тази цел, компанията е осъществила партньорско съглашение с университета Карнеги Мелън. Изглежда обаче компанията ще употребява робо-готвачите като тестова площадка за развиването на капацитета на технологиите, като от Sony споделят, че с изключение на приготвянето на храната, сервирането и готвенето, роботите ще бъдат подложени на тестване да правят разнообразни задания, които да разширят опциите им – като да вземем за пример да боравят с нежни предмети и такива с неправилна форма. С подготовката за храната пък ще може да се изследват опциите за навигация в тесни пространства. Но несъмнено съществена цел си остава експериментирането с роботи с изкуствен интелект, които да се употребяват в хранителната промишленост.

Sony припомня, че към този момент се осъществят сходни планове – като Sally на Chowbottics – „салатеният“ робот, който може да направи салата по 1000 разнообразни метода. Или Zume Pizza, които работят по автоматизиране на процеса на правене на пици.

По-голяма част от работата по плана ще се организира в Школата по компютърни науки в Питсбърг, благосъстоятелност на Карнеги Мелън, като водещ ще е Хироаки Китана, президент на Sony Computer Science Laboratories. „Този план има капацитета да даде богатите благоприятни условия на изкуствения разсъдък и роботиката пред необятна аудитория. Отделно от това, той може да помогне на тези, за които ежедневните задания като приготовлението на храна съставляват предизвикателство“, споделя Китано.

Макар и да не го манифестират по метода, по който го вършат Гугъл, Microsoft, Amazon и други IT компании, Sony към този момент няколко години работи интензивно в региона на изкуствения разсъдък. През юни предходната година да вземем за пример, компанията разгласи, че открива за всички набор от библиотеки, подпомагащи невронните мрежи, обучавани от тях. Отново предходната година, Sony показа собствен личен мобилен цифров асистен с името Xperia Hello!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР