Тази седмица в национален резерват в северната част на Кения

...
Тази седмица в национален резерват в северната част на Кения
Коментари Харесай

ЧУДО: Родиха се слончета близнаци

Тази седмица в народен резерват в северната част на Кения се родиха слончета близнаци, което е необичаен естествен феномен, заяви Би Би Си. Мъжкият и женският екземпляри са видяни за първи път от екскурзоводи, които са били на сафари в резервата Самбуру през уикенда.

Това е едвам вторият случай на слонове близнаци, срещани в миналото от локалната благотворителна организация за запазване на природата " Спасете слоновете ".

От организацията настояват, че единствено 1 % от ражданията на слонове са близнаци, като последният прочут случай е регистриран през 2006 година

Пред осведомителна организация Ройтерс създателят на благотворителната организация доктор Иън Дъглас-Хамилтън съобщи, че това е сериозен миг за дребните, защото последните близнаци, родени преди 15 години не са оживели дълго след раждането си.
свързани новини7335на 24.07.2017
Много постоянно майките нямат задоволително мляко, с цел да изхранват и двете бебета, добави той и сподели, че всички " стискат палци за оцеляването им ".

Африканските слонове имат най-дългия интервал на бременност измежду всички бозайници. Те носят дребните си в продължение на съвсем 22 месеца и раждат на всеки четири години.

Търговията със слонова кост и загубата на жизненоважни местообитания са довели до включването на слоновете в Червената книга на застрашените типове на Международния съюз за отбрана на природата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР