Тази седмица се разделихме с най-влиятелния и деен физик от

...
Тази седмица се разделихме с най-влиятелния и деен физик от
Коментари Харесай

Трите големи предсказания на Стивън Хокинг за бъдещето

Тази седмица се разделихме с най-влиятелния и деятелен физик от Айнщайн насам, който макар заболяването си, съумя да освети големи аспекти от космоса и вселената, за които даже не сме подозирали.

Като един от най-интелигентните и далновидни хора на нашето потомство, Стивън Хокинг постоянно правеше препратки и мнения по отношение на бъдещето, което чака индивидите. Ето и някои от най-интересните му предсказания, които ще си припомняме в идните години.

Изкуствен разсъдък

Хокинг нееднократно е изказвал мнението си по отношение на същността и бъдещето на изкуствения разсъдък. Според него роботите неизбежно ще заместят индивида в доста посоки на живота и другите типове промишленост.

Въпреки че някои от прогнозите му са с отрицателни за човешкия тип нюанси, той ясно е заявявал, че има вяра в способността ни да използваме изкуствения разсъдък и технологиите като човечен прийом за възстановяване на изискванията за живот на планетата.

Хокинг счита, че не е наложително да гледаме на еволюцията на изкуствения разсъдък като на опасност и наближаващо зло, а като на най-голямата и значима стъпка в технологиите от епохи насам.

Към Марс и оттатък

Също както Илън Мъск, Хокинг беше последовател на концепцията, че може да чакаме един ден типът ни да окупира Марс като втори дом. Въпреки това в последните години на живота си той работеше по план, който целеше да доближи надалеч оттатък алената планета, а точно до звездата Алфа Кентавър.

Хокинг и екип от учени са почнали създаването на дребни, наподобяващи платноходки изобретения, които биха могли да доближат до звездата, движейки се с една пета от скоростта на светлината.

Денят на страшния съд

Професор Стивън Хокинг неколкократно е споменавал, че човечеството би трябвало да се забърза с достигането на Марс или други планети, тъй като не ни остава доста време на Земята. През 2016 година той разгласи, че имаме едвам към 1000 останали години живот на планетата. По-късно през същата година понижи прогнозата си на 100 години.

Хокинг постоянно е споменавал, че съвкупността от фактори като климатичните промени, близко преминаващите метеорити, вероятните патогенни епидемии и пренаселеността на планетата, е изцяло допустимо да кулминира във съдбовно за индивидите събитие, което фрапантно да промени бъдещето ни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР