Тази седмица се очаква сделка на стойност 45,7 милиарда долараSharp

...
Тази седмица се очаква сделка на стойност 45,7 милиарда долараSharp
Коментари Харесай

Sharp купува РС бизнеса на Toshiba

Тази седмица се чака договорка на стойност 45,7 милиарда $

Sharp се намесва на районен съд пазара с покупка на бизнес от Toshiba

Sharp води договаряния за покупка на подразделението за лични компютри на Toshiba, заяви Ройтерс. Стойността на възможната усвояване ще бъде към 45,7 млн. $.

Подобна договорка наподобява незначителна на фона на огромните поглъщания в ИТ промишлеността. Но тя е забавна с това, че Sharp, която към този момент е под контрола на Foxconn, се завръща на пазара за лични компютри, откакто го напусна през 2010 година

В последните години японските компании се отдръпват от бизнеса с районен съд, смарт телефони и потребителска електроника, включително тв приемници, под натиска на съперниците от Южна Корея и Китай. Sharp обаче, с поддръжката на новия си мажоритарен притежател, към този момент създава районен съд за други марки, а в този момент и самата тя ще се намеси на районен съд пазара.
още по тематиката
Очаква се договорката да бъде финализирана още тази седмица, съгласно източници, осведомени със обстановката. Преговорите сред двете компании към момента са конфиденциални.

Представител на Toshiba е удостоверил през Ройтерс, че компанията води договаряния с евентуални купувачи на районен съд бизнеса й, до момента в който запитаните представители на Sharp са отказали коментар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР