Tази седмица ръководството на американската армия ще представи на президента

...
Tази седмица ръководството на американската армия ще представи на президента
Коментари Харесай

Тръмп иска бързо изтегляне от Афганистан

Tази седмица управлението на американската войска ще показа на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп няколко разновидността за евакуиране на всички войски от Афганистан, евентуално преди президентските избори през ноември.

" Ню Йорк Таймс " заяви, че водачите на защитата също възнамеряват да предложат и по-бавно евакуиране, защото ускореният график ще заплаши мирното съглашение, което администрацията на Тръмп подписа с талибаните през февруари.

Съединени американски щати би трябвало да изтеглят от почти 12 000 военнослужещи в страната доникъде на юли.

" Ние не се държим като бойци, действаме като полиция. Там сме 19 години и мисля, че това е задоволително ", сподели Тръмп пред кореспонденти във вторник. Водим доста позитивни диалози. Искаме да върнем бойците си вкъщи "

Тръмп добави, че няма дата за цялостно евакуиране, само че това ще се случи " допустимо най-скоро. "

Тръмп от дълго време упорства за преустановяване на войната в Афганистан, само че процесът се усложнява от продължителните офанзиви на талибаните и невъзможността да се подсигурява, че страната още веднъж няма да стане опорна точка за терористична активност против Съединени американски щати откакто Съединени американски щати. войските напущат.

В предишното Тръмп изненадва Пентагона с неочаквани наставления, в това число непредвидената заповед от декември 2018 година за премахване на войските от Сирия. Този ход докара до оставката на някогашния министър на защитата Джеймс Матис и принуди президента да се откаже от проектите си.

Тръмп през октомври 2019 година подреди войските да се отдръпват от Североизточна Сирия, където Съединени американски щати подкрепяха кюрдските си съдружници и след това разрешиха на Турция да нападна уязвимото население, помогнало на Съединени американски щати за военното проваляне на " Ислямска страна " (ДАЕШ) в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР