Тази седмица популярната платформа за електронна търговия eMAG ще проведе

...
Тази седмица популярната платформа за електронна търговия eMAG ще проведе
Коментари Харесай

Ardes.bg: Партньорството с eMAG помогна развием бизнеса си онлайн

Тази седмица известната платформа за електронна търговия eMAG ще организира за повторно в България годишния си Sellers’ day (Ден на търговеца) – особено събитие за една от най-големите общности от онлайн бизнесмени у нас. България е първият пазар след Румъния, на който стартира да действа платформата eMAG Marketplace и през днешния ден там 5000 търговци оферират над 1 милион дейни продукта, като броят им непрестанно пораства. За изгодите от сходно партньорство, за провокациите в изискванията на ударна цифровизация през последната година и за това по какъв начин една профилирана компания за IT техника сполучливо развива разнообразни търговски канали беседваме с Ardes.bg.

Разкажете ни с какво се занимава вашата компания?

Ardes.bg е профилиран търговец на IT техника с над 25 години опит на пазара. Клиентите могат да ни намерят във физическите ни магазини в София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Перник, както и в един от най-големите профилирани онлайн магазини за IT техника в България.
Компанията се развива сполучливо, като бележи над 22% междинен годишен растеж за последните 11 години. Имаме въведена ISO 9001:2015 система за ръководство на качество на продажби и сервиз, което подсигурява високо качество на обслужване. Стратегията ни е да поддържаме 100% потребителска задоволеност чрез отлични цени, еластичност и необятен набор от артикули и услуги.

Как се справихте с ударната цифровизация в областта на търговията, настъпила заради световната пандемия?

Скоростта, с която се разпростра тази обстановка, изненада всички, само че в Ardes.bg бяхме в добра стартова позиция и се справихме сполучливо с растежа на онлайн търговията.

Основните ни провокации бяха в две направления – по какъв начин да запазим действието на физическите ни магазини, като минимизираме рисковете за чиновниците и клиентите, и по какъв начин да отговорим на нарасналото търсене на преносими компютри и външна страна, нужни за работа и образование от у дома.

Бумът на онлайн търговията докара до в началото претоварване на логистиката и нужда от по-комплексно обслужване на клиентите по имейл, телефон и чат. Реагирахме бързо с въвеждане на вечерна работна промяна в склада и пренасочихме търговци от физическите ни магазини към обслужване на клиентите онлайн.

В магазините беше въведен пропускателен режим и с помощта на прецизното съблюдаване на ограниченията за сигурност успяхме да осигурим безвредна среда за работа и извършване на покупки.

Въпреки претоварването, което се получаваше на моменти, съумяхме да запазим високо качеството на обслужване и одобряваме това за чудесно достижение.

Какъв е опитът ви от работата с eMAG Marketplace?

Ardes.bg е сътрудник от самия старт на платформата в България. Вече 7 години работим сполучливо дружно и можем изрично да заявим, че решението да се включим в eMAG Marketplace беше вярно. Това ни оказа помощ да се фокусираме повече върху онлайн търговията и да развием бизнеса си в тази посока.
В началото главното ни предизвикателство беше обвързвано с API интеграцията и синхронизацията на информация за артикули и поръчки. За благополучие, API документите е доста добре разказана, а където са възниквали спомагателни въпроси, постоянно сме получавали подпомагане от екипа на eMAG.
От към година обсъждаме опцията да стартираме продажби отвън България и най-логичният избор за нас е да го създадем, разширявайки партньорството си с eMAG в посока Румъния и Унгария.

Какъв е вашият съвет към търговците, които занапред се причисляват към платформата?

Всяка Marketplace платформа е обособен канал за продажби и преди един търговец да се причисли към нея, е належащо да обезпечи ресурса за в началото предложение на офертите си и за качествено обслужване на клиентите по-късно.
Високото качество на услугите е от голямо значение и видимостта на продуктите и последващите продажби значително зависят от него.
В еMAG Marketplace има доста добра система за противоположна връзка от потребителите, която дава ясни индикации на търговците кои аспекти от обслужването е належащо да усъвършенстват и по какъв начин да покачат качеството на офертите си, с цел да осъществят по-високи продажби.
Както с всеки различен търговски канал, и тук резултатите не идват без провокации, като е нужна непрекъсната работа за актуализация на продуктите и синхронизиране на маркетинговите интензивности. Всичко е за възстановяване на потребителско преживяване, което е и гаранция за сполучливи продажби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР