Тази седмица писателят Георги Господинов лично представи книгата на една

...
Тази седмица писателят Георги Господинов лично представи книгата на една
Коментари Харесай

Теодора Тотева: Поезията и свободата вървят ръка за ръка

Тази седмица писателят Георги Господинов персонално показа книгата на една млада поетеса. Книгата се споделя „ На сантиметър от чудото “, а авторката на стиховете е Теодора Тотева.

„ Книгата се роди с помощта на Георги Господинов на един креативен курс „ Аполония “. В края му той пристигна и ме попита дали желая да създадем тази книга. Нямаше по какъв начин да не се развеселявам на това предложение. Но искаше доста неизменност. Беше доста дълъг път. “

Това показа в студиото на „ Добро утро, Европа “ младата поетеса Теодора Тотева. Тя призна, че е написала първия си стих, когато е поучила първата си двойка по математика в трети клас.
Книгата се споделя „ На сантиметър от чудото “, тъй като индивидът постоянно е на сантиметър от чудото. Чудото е до теб. Не би трябвало да го забравяме, че би трябвало да сбъднем чудото, което носим.
„ Самюъл Бекет споделя, „ всеки един препинателен знак желае да ти каже нещо “, по този начин и в стихотворенията, където няма препинателен знак или думите са малко по-разделени в действителност акцентираме на самия текст или самата дума и какво желае да каже стихотворението “, сподели още Тотева.

„ Според мен в тези страшни времена би трябвало да се написа. Трябва да се чете лирика. Трябва да се държи сърцето на ярко. Тя пази сърцето ни от тази мрачевина “, акцентира поетесата.

„ Поезията и свободата вървят ръка за ръка. Тя изправя човешкия дух “, добави Тотева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР