Тази седмица Papua New Guinea Today съобщи, че страната ще

...
Тази седмица Papua New Guinea Today съобщи, че страната ще
Коментари Харесай

Папуа Нова Гвинея ще си почива 1 месец от Facebook



Тази седмица Papua New Guinea Today заяви, че страната ще блокира Фейсбук за един месец, с цел да оцени въздействието на обществената мрежа върху жителите си. Не е ясно по кое време и по какъв начин ще се случи всичко това.

Департаментът по информационни и осведомителни технологии на страната ще извърши краткотрайния бан на услугата и събирането на данни за подправени сметки, подправени вести и качени порно клипове в мрежата. " Това ще разреши на същински хора с действителни самоличности да употребяват мрежата отговорно ", споделя Сам Базил - министър на връзките на Папуа Нова Гвинея.

Този ход е част от Закона за киберпрестъпленията в страната, който криминализира онлайн издевателството, детската порнография, продуцирането и публикуването на порнография, непозволеното разпространяване на персонална информация и други Не е ясно за какво би трябвало да се стопира достъпът до Фейсбук на всички, с цел да бъдат наложени тези ограничения, само че заради много ниската приложимост на интернет в страната (само 12%), най-вероятно това няма да бъде проблем.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР