Тази седмица на сцената на Дом на културата “Борис Христов, ...

Тази седмица на сцената на Дом на културата “Борис Христов,

Спектакли от България, Белгия и Бразилия във втория уикенд на ONE DANCE WEEK -

Тази седмица на сцената на Дом на културата “Борис Христов ”, Пловдив ONE DANCE WEEK ще показа три танцови продукции от България, Белгия и Бразилия. На 20 май (петък), от 19:30, ще се състои международната премиера на СВОБОДНО ПАДАНЕ - новият театър на Марион Дърова, който е първата взаимна продукция на ONE DANCE WEEK и РЦСИ Топлоцентрала. На 21 май (събота) ще бъде показан спектакъла обещай ми на знаковата беллгийска компания kabinet k & hetpaleis, a на 22 и 23 май (неделя и понеделник) ни чака европейската премиера на зрелищния театър ТОВА Е ТАНЦ! на бразилската компания Balé da Cidade de São Paulo.В събота (21.05) от 10:00ч. ONE DANCE WEEK кани и всички украински деца и техните български другари на танцова работилница с бразилската компания Balé da Cidade de São Paulo в залата на школа Dance Station, Пловдив. Работилницата е с вход свободени е подобаваща за деца от всички възрасти, които желаят да се допрян до магията на актуалния танц.

Билети за всички спектакли ще намерите на касите на EasyPay в цялата страна и онлайн от мрежата на EPAYGO. В продажба ще намерите и лимитирано количество на цена от BGN 50, който включва едни от най-хубавите места в залата и за трите спектакъла.

Деатйли за програмата :

СВОБОДНО ПАДАНЕ | Марион Дърова (България)
20 май - 19:30
Дом на културата “Борис Христов ”

СВОБОДНО ПАДАНЕ e пътешестване към неназовимото – в територия, небелязана от бинарността на мисълта. Както при лентата на Мьобиус, ще се вгледаме по-внимателно и ще открием, че двете страни са единствено привидности на едно и също нещо. Там ще срещнем тялото, което ни приказва, тялото, лишено от обществен знак и полова принадлежност, с цел да открием човешкото. Ще подменим въпросa „ кой Съм “ с този „ по какъв начин Съм “.

В “Свободно рухване ” вземат участие Жана Пенчева, Мартина Апостолова, Николай Марков, Пламен Кънев, Цвета Дойчева и Яница Атанасова. Визуалната среда на спектакъла е основана от Викенти Комитски, а музикалната - от Климент Дичев. Дизайнът на костюмите е дело на Рая Кърпачева – Urban Nomad, а 3D мапингът - на Ивелина Иванова. Проектът е съфинансиран от Фондация „ Лъчезар Цоцорков “.

Трейлър на СВОБОДНО ПАДАНЕ гледайте тук.promise me / kurt van der elst
обещай ми
21 май - 19:30 | kabinet k & hetpaleis (Белгия)
Дом на културата “Борис Христов ”

обещай ми е празник на смелостта и безразсъдството, танцов флирт с заплахите и паниките, които на вятъра желаеме да прикрием или да забравим. От сцената струи по детски автентичен, само че физически мощен ентусиазъм за навлизане в територията на незнайното. Любопитство, а не равнодушие, и импулсивност, а не заблуда за сигурност – нямаме ли потребност тъкмо от това, тъкмо в този момент? Спектакълът с музика онлайн споделя за живителната мощ на непознатото да ни движи напред, въпреки от време на време с цената на белези и рани по кожата ни.

“Обещай ми е примамливо брутална ода за твърдоглавото дете.
Обещай ми е ода не единствено за нашия вътрешен въстаник в едно плашливо общество, което се кълне в контрола и сигурността. В спектакъла става дума и за упоритостта да отстояваш нещо. За прескачането на вашите граници. За плаването против течението. И за вярването, че в случай че съвсем се ударите в стената със затворени очи, постоянно ще има някой да ви отбрани. Това прави обещай ми красива противоотрова за днешните времена. ” * DE STANDARD

Трейлър на обещай ми гледайте тук.ТОВА Е ТАНЦ! | Balé da Cidade de São Paulo
22 и 23 май - 19:30
Дом на културата “Борис Христов ”

Спектакълът ТОВА Е ТАНЦ е обилна проява на заразително покоряващата, непринудена и красива същина на Passinho. Това е угощение за сетивата – танц, роден групово и свободно, който споделя истории и стремежи, повдига обществени тематики и придвижва публиката в ритъма и атмосферата на актуалния градски живот в Бразилия.

Танцовият жанр Passinho, поникнал във взривоопасните фавели на Рио де Жанейро, за следващ път се придвижва на международната сцена посредством една от водещите бразилски танцови компании, с цел да заеме мястото, което му се поставя по право и по мощ. От създание на улични банди, изпъстрени със пристрастености, рискове и замайване от самия живот, през днешния ден Passinho е част от културната еднаквост на Бразилия, а безусловно значи “малка стъпка ”.
Този достоверен танцов жанр се появява непринудено по време на фънк и хип-хоп партита в размирните квартали на Рио де Жанейро и бързо завладява страната. Отличава го неговата енергична експресивност и дързост. Passinho съставлява неповторима примес от придвижвания, присъщи за стилове като фънк, хип-хоп, брейкденс, кудуро, попинг, самба, форо, фрево и бахайски ритми. Passinho даже стана част от формалното разкриване на Олимпийските игри в Рио през 2016-а.Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg