Тази седмица министърът на енергетиката е изпратил доклад за нерегламентиран

...
Тази седмица министърът на енергетиката е изпратил доклад за нерегламентиран
Коментари Харесай

Десислава Трифонова: Кирил Петков не е възлагал проверка на „Джемкорп” в ДАНС

Тази седмица министърът на енергетиката е изпратил отчет за нерегламентиран достъп на „ Джемкорп ” до стратегически обекти. Това съобщи по Българска национална телевизия Десислава Трифонова от ГЕРБ, която е ръководител на краткотрайната парламентарна комисия по проблема.

„ Целият меморандум се е случил напълно зад тила на българските служби - няма никакви извършени договаряния, в нито една институция няма доказателства на никакви инспекции. Проверка на ДАНС не е възлагана - в комисията разполагаме с писмо от ръководителя на Агенция национална сигурност, че не им е възлагана такава инспекция от тогавашния министър-председател Кирил Петков преди или след подписването на меморандума ”, сподели тя.

Писмото е от 30 ноември тази година, съобщи Трифонова и уточни, че „ Джемкорп ” не просто не е проверявана, само че и е получила достъп до тецовете „ Марица ” 1 и 2 без позволение. По думите ѝ меморандумът е бил заслон за бъдещи доставки на газ и достъп до стратегически обекти.

Относно съставянето на кабинет - ГЕРБ ще създадат всичко допустимо да осъществят първия мандат, ще беседват с политическите партии и ще търсят обединяване към разнообразни цели.

Дали ще се подложи на гласоподаване занапред ще преценим, само че при всички положени ще предложим държавно управление, което считаме, че може да преведе страната през рецесиите. Ще има конструкция на Министерски съвет, ще има предложение за министър-председател и министри

По думите ѝ с измененията в Изборния кодекс се е върнала справедливостта за гласуването.

„ От Политическа партия видяхме едно истерично държание по тази тематика и де факто Кирил Петков и Асен Василев се пробват да санкционират българите, които желаят да гласоподават с хартия, като им споделиха „ щом желаете хартия, няма да има държавно управление ”.

Трифонова изясни, че законът е гледан две седмици в зала, тъй като заглавието и обособени параграфи са били обсъждани в продължение на часове, употребявани са процедури и изявления единствено и единствено да минава времето.

„ Не можем да влезем в коалиция с Българска социалистическа партия, защото имаме решение на нашите висши органи ”, съобщи Десислава Трифонова.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР