Тази седмица Google провежда годишната си конференция, като отново спази

...
Тази седмица Google провежда годишната си конференция, като отново спази
Коментари Харесай

Google показа Android 13 и още много новости

Тази седмица Гугъл организира годишната си конференция, като още веднъж съблюдава традицията да показа голям брой нови артикули и разработки в нейното начало. Основна част от вниманието попадна върху новата версия на Android, обновените смарт телефони и услуги на интернет колоса.

По време на Гугъл I/O компанията показа публично Android 13, като платформата получава голям брой промени. Тя към този момент е във втора бета версия, като следва да бъде приключена изцяло през това лято.

Една от главните задания на Android 13 ще бъде да даде повече надзор на потребителя над неговите персонални данни. Потребителите ще имат повече изясненост над това достъп до кои данни дават на приложенията, като даже ще може да се избере кои съответни фотоси да може да употребява дадена стратегия.

Ще има повече надзор за изпращането на вести от приложенията, които първо ще би трябвало да получават разрешението на потребителя. Android 13 ще понижи рисковете от хакерски атаки, като ще дава самодейни рекомендации на потребителите въз основата на дейностите им. Ще има и актуализирана секция за настройки на сигурността, която ще сплотява всички съответстващи функционалности на едно място с обединен интерфейс.

Android 13 ще предлага и повече варианти за персонализиране на интерфейса, ще има усъвършенствани бутони за ръководство на музикалния плейър, опция за избиране на обособен език за интерфейса на другите приложения и други Предвижда се и усъвършенствана версия на платформата за таблети, която да предложи повече профилирани за тях функционалности. Гугъл споделя, че приготвя и още новости за Android 13, които ще бъдат добавени през идната фаза на създаването.

По време на конференцията компанията разгласи още освежен смарт телефон Pixel 6a със личния процесор Tensor, както и нови слушалки и интелигентен часовник. Интернет колосът също по този начин съобщи, че идната година ще пусне на пазара и личен таблет. Компанията загатна, че приготвя и правоприемник на умните очила Гугъл Glass, само че не даде съответни детайлности за него.

Гугъл обнови и някои от известните си услуги. Maps да вземем за пример получават нова функционалност за "потапящ аспект ", който ще дава по-реалистичен цифров модел на градовете. Той ще се основава от композиция от фотоси от Street View, въздушни фрагменти и интелигентен логаритъм, който да сътвори реалистичните модели. Първоначално това ще е функционалност единствено за известните мегаполиси, като последователно ще се прибавят и повече градове.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР