Тази седмица Ford ще възобнови приемането на поръчки за популярния ...

Тази седмица Ford ще възобнови приемането на поръчки за популярния

Ford повиши цената на електрическия пикап F-150 Lightning с до 8 500 долара

Тази седмица Ford ще възобнови приемането на поръчки за известния си електрически пикап F-150 Lightning в Съединени американски щати.

Цената на базовия модел обаче ще бъде с към 7 000 $ по-висока от преди.

Когато Lightning беше пуснат в продажба, версията Pro, която е и базовият модел, струваше към 40 000 $. Сега ще коства към 47 000 $. Увеличението на цените на по-скъпите версии на модела ще бъде сходно в размер на до 8 500 $.

При закупуването на Lightning сега в Съединени американски щати може да се употребява 7 500 федерален данъчен кредит за покупката на електрически автомобил. Тъй като разпоредбите за данъчен кредит за електрически автомобили следва да се трансформират, не е ясно дали пикапът ще дава отговор на условията и в бъдеще.

Промяната в цената се дължи на "значителното нарастване на разноските за материали и други фактори, " оповестиха от Ford. Компанията спря да приема поръчки на дребно в края на предходната година, откакто потребителското търсене заплаши да надвиши индустриалния потенциал на компанията.

По модела са направени някои леки усъвършенствания обаче. Пробегът е повишен от 230 на 240 благи (386 км.), да вземем за пример.

Ford не е единственият автопроизводител, който подвига цените, изключително за електрически автомобили. General Motors неотдавна усили цената на електрическия модел GMC Hummer EV с 6 250 $.

Клиентите, които към този момент са създали поръчка за пикапа, няма да заплащат новата, по-висока цена, съгласно Ford.

Източник: profit.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg