Тази седмица една от фирмите в групата на българската Уолтопия

...
Коментари Харесай

Компания от групата на "Уолтопия" с AI разработка, която спасява животи

Тази седмица една от компаниите в групата на българската " Уолтопия " разгласи стартирането на нов AI артикул. Мисията му е да усили оптимално сигурността в залите за спортно катерене.

Катеренето по изкуствени стени е една от най-безопасните от всички спортни и рискови действия. Средата в катерачните зали е изкуствено основана и изцяло следена, оборудването е съвършено създадено, с цел да е оптимално безвредно, а доста зали са оборудвани и с аутобилеи - автоматизирано осигуряващи устройства.

Човешката неточност обаче трансформира уравнението.

Като цяло, ние хората имаме склонността да позволяваме, че повече произшествия се случват поради механически, а не поради човешки неточности. На процедура е тъкмо противоположното - случаите в залите за катерене доста по-често се дължат не на механична щета, а на човешка неточност. Една от най-разпространените такива неточности е човек да стартира да се катери без да се е закачил към аутобилей устройството. За благополучие, сериозните произшествия даже след такава неточност са необичайност, само че в действителност в идеалния случай въобще не би трябвало да ги има.

Когато се проектират тези зали и се избира съоръжение, човешкият фактор и рискът, който той носи, би трябвало да бъде редуциран до най-малко. От решаващо значение е, когато е допустимо, във всяка сериозна точка системата да е двойно обезпечена и тествана. Целта на създаването на " Техтопия " е точно да даде още едно равнище на сигурност в тази комплицирана система.
Диан Десков,съосновател и CTO на " Техтопия "
" Намираме се в зората на една нова епоха, изключително за работещите в областта на ИТ. Различни технологии, като AI и IoT, към този момент ни разрешават да работим по способи, които бяха невъзможни допреди няколко години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР