Тази седмица Chanel показа най-новата си колекция Métiers d'Art в

...
Тази седмица Chanel показа най-новата си колекция Métiers d'Art в
Коментари Харесай

Chanel с уникално модно шоу в Африка

Тази седмица Chanel сподели най-новата си сбирка Métiers d'Art в сенегалската столица Дакар в сърцето на някогашния Palais de Justice. С това шоу стилната компания влезе в историята като първата европейска първокласна марка, хазаин на фешън шоу в Африка.

„ Избирайки Дакар, желаем да създадем по този начин, че познанието на нейните métiers d’art да резонира с артистичната и културна сила на града “, оповестиха публично Chanel.

Според обява за събитието в, столицата на Сенегал е дом на процъфтяваща фешън промишленост и на приети марки, в това число обичаната от Алиша Кийс, ръководена от създателя на Седмицата на модата в Дакар Адама Ндиайе.

Шоуго се организира тъкмо след 20-ото издание на Седмицата на модата в Дакар и се трансформира в същински празник със специфичен принос принос към виталната културна сцена на Дакар.  Артистичният шеф и екип на Chanel са подготвяли събитието близо три години.

Списъкът с над 850 посетители, участвали на шоуто Métiers d'Art в някогашния Palais de Justice в центъра на столицата на Сенегал, включваше Фарел Уилямс, Наоми Кембъл, Найл Роджърс и принцеса Каролина от Монако.

За откриването уредниците бяха поканили на местният певец Obree Daman и танцьори от École des Sables. Самата сбирка се отличава с отдаването на почит на типичния сенегалски жанр: растителни претекстове, геометрични фигури, комплицирани бродерии и искрящи пайети, цветни туидове и аксесоари, които са безупречно съчетани с присъщата хармония на Chanel и чувство за 70-те.

 
               

“Изобилие от цветове и живи претекстове, въодушевени от силата на 70-те години на предишния век, се смесват с емблематичните за модната къща камелии, преплетени перли, обилие от копчета със скъпоценни камъни и ослепителни пайети – преоткрити от Виржини Виар в креативен разговор с майсторите на CHANEL ”, по този начин разказват сбирката от стилната къща. 

 
               

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР