Тази седмица беше знаменателна за CD Projekt RED, Cyberpunk 2077

...
Тази седмица беше знаменателна за CD Projekt RED, Cyberpunk 2077
Коментари Харесай

Cyberpunk 2077 изоставя Windows 7

Тази седмица беше знаменателна за CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 и общността на играта. Студиото издаде по този начин дълго чаканата актуализация за играта, обновлението под, както и версиите за сегашното конзолно потомство.

Кръпката за играта е в действителност голям пакет (за Windows и Xbox One размерът му е 50GB, за PlayStation 4 – 99GB) с ремонти и оптимизации, които носят решение за голям брой проблеми. Освен всички тези кръпки за разнообразни бъгове, 1.5 нанася по този начин нужните промени в държанието на NPC персонажите, които към този момент би трябвало да се държат доста по-логично, както като част от средата, по този начин и при взаимоотношение с тях. Нанесени са доста промени във връзка с транспортните средства и трафика. Сред другите системи, получаващи оптимизации са икономическия съставен елемент, бойната система, потребителския интерфейс, AI енджина, задачите и други Заедно с обновленията са добавени и това, което CDPR продължава да упорства, че са DLC-та: нови оръжия, жилища и опция за смяна на външния тип на героя ви. Не на последно място, основателите на играта са добавили и елементарен за потребление бенчмарк тест, с който може да видите по какъв начин се оправя машината ви със Cyberpunk 2077.

С обновяване 1.5, в минималните условия за Cyberpunk 2077 към този момент липсва Nvidia 700 сериите. Това не значи наложително, че на момента би трябвало да извършите ъпгрейд на графичната си карта. Полското студио декларира, че заради прекъсване на поддръжката за драйверите на упоменатите карти, 700 са сменени в минималните условия с GTX 970. Тестването на играта със упоменатите модели се приключва и това значи, че може да имате проблеми с бъдещи обновления за играта.

1.5 дава началото на края и на поддръжката на Windows 7. Официално, тази поддръжка ще спре това лято.

„Поради техническите ограничавания на ненативните имплементации на DirectX в Windows 7 и края на поддръжката или рестриктивните мерки в нея, на графичните драйвери, обновленията за играта няма да поддържат Windows 7 след 15.07.2022“, пишат CD Projekt RED, уточнявайки, че в случай че обновите играта след тази дата, тя към този момент няма да се започва.

Що се отнася до оповестените версии за сегашното конзолно потомство, то излиза наяве, че едно от огромните достолепия на това обновяване – AI съставния елемент и държанието на огромни групи от хора, няма да излезе за PlayStation 4 и Xbox One. По отношение на проблематичната версия за PlayStation 4, от GameRant оповестяват нещо любопитно. Налагането на обновлението понижава размера на инсталацията на играта. Потребител на Twitter споделя, че размера на играта се е трансформирал от съвсем 100GB на 59GB. Причината за тази смяна и дали нещо не е жертвано за сметка на нея, не са известни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР