Тази седмица американското списание Форбс обяви собственика на интернет гиганта

...
Тази седмица американското списание Форбс обяви собственика на интернет гиганта
Коментари Харесай

Историята на живота на най-богатия човек в света ще ви смае! Няма да повярвате как се става милиардер

Тази седмица американското списание " Форбс " разгласи притежателя на интернет колоса " Амазон " за най-богатия човек на света. Парите на Безос се правят оценка на невероятните $112 милиарда Той е първият и към този момент единствен човек в историята, чието положение се изписва с 12-цифрено число. Само за миналата година той е спечелил умопомрачителните $39.2 милиарда Пътят му обаче към това изобилно благосъстояние въобще не е бил лек, написа " Телеграф ".

Джеф Престън Йоргенсен се ражда през 1964 година, когато майка му Жаклин е едвам на 17 години. Тя се омъжва за татко му Тед, само че година по-късно се развеждат. Тогава Жаклин подписва брак с кубинския преселник Мигел Безос. Той осиновява дребния Джеф и по този начин бъдещият свръхбогаташ получава семейството си, която през днешния ден знае целия свят.

Милиардерът прекарва детството си в Тексас. От дребен демонстрира интерес към науката и високите технологии, само че това не е толкоз необичайно, защото дядо му е районен шеф на американската комисия по атомна енергетика. Най-богатият човек в света познава и елементарната работа, той прекарва няколко лета, трудейки се в " Макдоналдс ".

След като приключва влиятелния " Принстън " като бакалавър по електроинженерство и компютърни науки, Джеф стартира работа на едно от най-желаните места в света - Уолстрийт.

Той напуща сигурната си работа с добра заплата и през 1994 година основава онлайн книжарницата " Амазон ". Сайтът е кръстен на южноамериканската река Амазонка. Причината е доста елементарна, съгласно Безос " Амазонка е най-голямата река в света, а аз считам да направя " Амазон " най-голямата онлайн книжарница в света. "

Сайтът стартира да се развива извънредно бързо и доста скоро с изключение на книги Безос стартира да продава музикални албуми, видеоигри, компютърен хардуер и други

 Image result for джеф безос вашингтон пост

" Амазон " се трансформира в международен колос, предлагащ продуктите си в 45 страни и правещ по $20 000 на седмица. През 1997 година уеб сайтът е разгласен за най-голямата книжарница в света.

Само на 33 години Безос се трансформира в милионер. Две години по-късно сп. " Форбс " го включва в листата си за най-богатите хора в света $10.1 милиарда

Огромното положение разрешава на Джеф да основе компанията " Блу произход ". Благодарение на нея Безос влезе в галактическа борба с различен милиардер - Илън Мъск.

В технологическата битка най-богатият човек в света сътвори и неповторимия си робот вид аватар, наименуван от медиите " Железният човек ". Безос е един от дребното хора, имали опцията да тестват невероятното откритие. Разработката на неповторимия робот е коствала на притежателя му $200 млн.

 Image result for джеф безос робот

Безос е потвърдил през годините, че обича опитите. Поради тази причина през 2013 година милиардерът купува един от най-големите вестници в света - " Вашингтон пост " за $250 млн. Джеф признава, че медиите са " непозната територия и несъмнено ще изисква да опитвам ". Безос обаче потвърждава, че може да се оправи с всяко предизвикателство и единствено за няколко години преобрази вестника. Първата му стъпка беше да го направи по-дигитален и да накара читателите си да заплащат, с цел да четат онлайн изданието.

 Image result for джеф безос вашингтон пост

Ако има нещо хубаво, с което Безос помни работата си на Уолстрийт, то това е срещата му със брачната половинка му Маккензи през 1994г. Двамата се женят година по-късно и оттогава са неразделни. Двойката има 4 деца, от които Джеф изисква единствено едно - да са съобразителни. " По-добре да имам дете с девет пръста, в сравнение с някое, което не може да се оправя единствено в живота ", счита милиардерът.

 Image result for джеф безос маккензи

 Image result for джеф безос маккензи
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР