Тази сделка ще сложи край на присъствието на GM в

...
Тази сделка ще сложи край на присъствието на GM в
Коментари Харесай

Ето защо концернът General Motors се оттегли от Русия, а „АвтоВАЗ“ изкупи дела му

Тази договорка ще постави завършек на наличието на GM в съветската автомобилостроителна индустрия.

Руският пазар на коли беше измежду водещите в Европа преди налагането на глобите от Запада през 2014 година, които в композиция с падащите цени на петрола внезапно отслабиха рублата, усилиха разноските за закупуване на автомобил и ограничиха способността на руснаците да купуват нови транспортни средства.

В резултат на това задграничните производители на коли започнаха да премислят своите тактики за бизнес в Русия.

В понеделник „ АвтоВАЗ “ подписа съглашение за закупуване на 50-процентния дял на GM в предприятието, посредством което двете компании създават автомобила Chevrolet Niva в завода в Толиати.

„ АвтоВАЗ “ не разкри финансови детайлности по отношение на договорката.

Според съглашението, заводът ще продължи да създава и продава коли под марката Chevrolet за "определен интервал от време ", преди да премине към произвеждане на съветската марка Lada.

Създаден през 2001 година, заводът в Толиати има индустриален потенциал от 100 000 автомобила годишно и създава Chevrolet Niva, чийто дизайн е учреден на руската марка Niva от инженерите на „ АвтоВАЗ “.

Руският авто пазар изпитва съществени усложнения през 2019 година, като продажбите на нови коли през ноември паднаха с 6,4% на годишна база, оповестиха от Асоциацията на европейските бизнеси предишния четвъртък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР