Тази събота, 5 юни, за трета поредна година Споделените игри

...
Тази събота, 5 юни, за трета поредна година Споделените игри
Коментари Харесай

Организират Споделени игри за хора със специални нужди на Витоша

Тази събота, 5 юни, за трета поредна година " Споделените игри " ще покажат, че планината е за всички и дружно можем да бъдем по-толерантни и ангажирани към хората със специфични потребности и техните проблеми в актуалното общество. " София – европейска столица на спорта ", Национална спортна академия " Васил Левски " и Дирекция на Природен парк " Витоша " още веднъж провеждат неповторим състезателен празник на Игликина поляна от 10:00 часа. В него най-вече деца в неравностойно състояние ще получават упътвания и опция да спортуват, подпомагани от свои връстници възпитаници.
Това лято традицията се продължава с стратегия от 13 типа спорт, игри и викторини, в които ще вземат споделено присъединяване хора със специфични потребности. В организацията интензивно се включват Спортен клуб " Вертикален свят " и Сдружение " Паракидс ". Целта е посредством спорта да бъдат въвлечени в дейни дейности и хора в неравностойно състояние. Наред с това - да се срещнат децата в обособените спортни действия с опциите и спецификите във типовете спорт при занимания на хора, които се нуждаят от помощ и подпомагане. За първи път към участниците ще се включат възпитаници от Средно особено учебно заведение за деца с повреден слух.
Инициативата има благотворителна цел – да разпространява акцията " Витоша – налична за всички ", която в последните години набра средства за създаване на алеи и спортни площадки в планината за хора в риск. Тя е продължение на резултата с изработката на фокусиралия голям интерес филм " Един ден на Витоша " и организирането на спортния фест " НДК – 360 " всяка година през септември. В последна сметка посредством благотворителната акция бяха събрани над 11 000 лева, които бяха вложени в строителството на към този момент приключените спортни сетове за хора в неравностойно състояние на Игликина поляна. Отделно Фондация " София – европейска столица на спорта " подкрепя акцията с 10 000 лева и инициира рехабилитацията на пътя до Игликина поляна, с цел да имат хората имат по-лесен и удобен достъп за спорт и туризъм до планината.

От обособените издания на " Споделени игри " бе сниман къс документален филм, който ще бъде презентиран в учебните заведения. Творбата цели да образува у децата и младежите още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората в неравностойно състояние и техните проблеми в актуалното общество.
Откриването на " Споделени игри 2021 " е планувано за 10.30 ч. в събота, на 5 юни в местността Игликина поляна, където ще бъдат готови 13 сета за разнообразни дисциплини, в които хора със специфични потребности ще получават упътвания и опция да спортуват, подпомагани от свои връстници.

Новото тази година е съдействието със Столична библиотека, която с " библиобусчето " ще придвижи книгите в планината. Рецитали и четене на фрагменти от известни творби ще огласят Игликина поляна. Предвижда се опция за игра на шах на специфичните дъски с огромни фигури в местността Дендрариума. Осигурени от уредниците професионални аниматори ще се грижат за положителното въодушевление на децата, планувани са викторини с доста награди, въодушевление и усмивки. За първи път в програмата се включват и млади таекуондисти, 30 девойки и момчета ще създадат демонстрации за да приобщят към спорта хората в неравностойно състояние.
 
Ето и обособените интензивности в програмата на " Споделени игри 2021 ":
Тенис на маса
Бадминтон
Алпийски тролей
Футбол
Ориентиране
Лесовъдски игри
Бягане за незрящи с компаньон
Гимнастически и фитнес уреди
Дисккечър
Подвижни игри: огромна топка и други
Работни ателиета
Щафета с жулиен колички
Таекуон-до
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР