Тази рецепта за изключително меки кифлички с вкусен сусам, ще

...
Тази рецепта за изключително меки кифлички с вкусен сусам, ще
Коментари Харесай

Пухкави сусамени кифлички!

Тази рецепта за извънредно меки кифлички с апетитен сусам, ще ви накарат да си оближете пръстите и да ги приготвяте още веднъж и още веднъж.

Продукти:

850 г брашно

500 мл топло мляко

Пакетче и половина суха квас

150 г захар

1 яйце (цяло) и 1 жълтък

1/2 ч. разтопено масло

1 с.л. оцет



Продукти за намазване на кифличките:

1 с.л. мляко

1 ч.л. оцет
 Рецепта за пухкави, домашни рогчета със сирене Рецепта за пухкави, домашни рогчета със сирене
Любимите на всички рогчета със сирене, в действителност са удивително лесни за подготвяне, само че изискват малко време за втасване на тестото. Ч...

жълтък

+ сусам за поръска

Приготвяне:

В огромна купа с топлото мляко изсипете захарта, яйцето, жълтъка и сухата квас. След като разбъркате добре, сложете и оцета, и маслото.

Постепенно добавяйте солта и брашното, като ще месите 10 минути. Сложете маслото в намаслена купа, покрийте го и изчакайте да втаса на по-топло място, като по-късно го разрежете на към 16 оптимално идентични части. Тях ще извършите на топки, които ще оставите завити настани да втасат също. После ги разточете и навийте на рула.
 Пухкави кифлички с масло Пухкави кифлички с масло
Вярно е, че живеем в с напрежение време, само че е хубаво да намираме отвреме-навреме някой ден, който да го освобождаваме и да го посвещаваме...

Наредете рулцата в тава, върху хартия за печене, покрийте ги и ги оставете да втасат за трети път. Докато това се случва разбийте с малко мляко и лъжичка оцет жълтъка.

Накрая намажете кифличките в тавата с готовата примес, поръсете със сусам и печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

Когато се изпекат, ги покрийте за 10тина минути с забрадка, а след това - нападайте! 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР