Тази пролет Българският футболен съюз ще продължи традицията да организира

...
Тази пролет Българският футболен съюз ще продължи традицията да организира
Коментари Харесай

БФС стартира мащабна програма за детски футбол

Тази пролет Българският футболен съюз ще продължи традицията да провежда огромни детски шампионати за разпространение на футбола измежду подрастващите и обезпечаване на условия за хиляди български деца да приктикуват обичаната игра. Между 3 април и 25 май 2020 година тимове от съвсем всички области на страната ще се включат в самодейността, средствата за която са обезпечени напълно от бюджета на централата.

Програмата ще обхване над 300 тима от 4 зонални и 24 регионални съвета на БФС. В шампионатите ще вземат присъединяване деца, родени през 2007 година, като във всяка конкуренция по места ще се включат сред 8 и 10 отбора.
 Снимка 469097
Източник:

Право на присъединяване имат клубовете, които не са част от професионалния футбол в България (Първа и Втора професионална лига). Общият брой шампионати ще бъде 30, като в Зонален съвет-София и в Зонален съвет-Пловдив ще се проведат по две надпревари.

Българският футболен съюз се ангажира с цялостното логистично застраховане на програмата. За провеждането на всеки шампионат ще бъдат подсигурени терени и съдии, а всяко дете ще получи изцяло гратис спортен екип. На тимовете ще бъдат обезпечени и специфични футболни топки.

Осъществяването на новия план за развиване на детския футбол бе гласувано и признато на последното съвещание на Изпълнителния комитет на футболната централа, извършено на 25 февруари 2020 година
 57 клуба бяха утвърдени за членове на БФС
57 клуба бяха утвърдени за членове на БФС

Те няма да имат право на глас на Общото заседание, планувано за 7 юни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР