Тази прекрасна медитация е по лечебната система на Кацудзо Ниши

...
Тази прекрасна медитация е по лечебната система на Кацудзо Ниши
Коментари Харесай

Медитация „реката отнася всяка печал“

Тази прелестна медитация е по лечебната система на Кацудзо Ниши (японски врач, инженер и преподавател по айкидо) и възвръща здравето, изпълва с вътрешен мир и успокоение.

Изберете безшумно и умерено място, където никой няма да ви безпокои половин-един час. Необходимо е да сте седнали на стол с висока облегалка, с цел да можете да облегнете гърба си, само че в това време би трябвало да е изправен. Краката би трябвало да са стъпили на пода, стъпалата успоредни, разтворени на равнището на раменете, ръцете на коленете и отпуснати. Главата и шията са изправени. Затворете очи и започнете да дишате постепенно и отмерено.

Представяйте си по какъв начин вървите по брега на реката и стигате до едно мостче. Тръгвате по него и като стигнете доникъде на мостчето сядате. Започвате да люлеете краката си, които са потопени във водата. Тя е топла и ласкава, плиска се по краката ви и отминава надолу по течението. Над вас грее блестящо слънце. Чувствате топлината му по какъв начин се разлива по гърба ви. Тя стартира да прониква във вътрешността в тялото ви, изпълва го цялото и стига до всяка една клетка в организма и стартира да изтласква всички отрицателни страсти, заседнали в клетките ви, всички паники и заболявания се смъкват надолу и все по-надолу и изтичат през пръстите на краката ви във водата, а тя ги отнася нататък, надалеч от вас. Клетките ви светят от благополучие.

Тялото ви се изпълва цялото с приятна топлота, сила и здраве. Останете по този начин, задържайки тази мисъл, толкоз, колкото ви е прелестно. Мислено станете, поклонете се към слънцето и реката и им благодарете. Минете назад по мостчето към брега и се върнете към действителния живот. Отворете очите си. /tribune.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР