Тази пенсионна реформа от самото начало тръгна накриво. Президентът Макрон

...
Тази пенсионна реформа от самото начало тръгна накриво. Президентът Макрон
Коментари Харесай

Стефан Манов, Тулуза: Макрон е в политическа безизходица

„ Тази пенсионна промяна през цялото време потегли изкривено. Президентът Макрон е в политическа невъзможност. Защото, в случай че по някаква причина промяната не мине, това на процедура е края на неговия мандат – той ще бъде блокиран във всяко последващо политическо деяние. “

Така анализаторът Стефан Манов разяснява реакциите против пенсионната промяна във Франция.

 
Нека напомним, че той няма болшинство в Народното събрание – неговото държавно управление е „ на малцинството “. Реформата може да бъде спъната с още два инструмента. Още през вчерашния ден беше оповестено, че и опозицията, и държавното управление ще я внесат в Конституционния съд, тъй като е противоречив метода, по който тя беше призната. Използван бе един механизъм във френската Конституция, който се ползва единствено за закони за финансиране на общественото подкрепяне. В случая обаче законът надвишава това, което се допуска, че включва конституционния текст.
„ От друга страна, опозицията внесе предложение за референдум. Във Франция референдумът е мъчно да бъде призован, с изключение на от президента. Има механизъм, който до момента в никакъв случай не е употребен – за референдум по смесена самодейност – парламентаристи и подписи на жители, които би трябвало да бъдат 10% от гласоподавателите. Значи, 4 милиона подписа “, изясни Манов.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР