Тази нощ времето беше ясно и тихо, а днес се

...
Тази нощ времето беше ясно и тихо, а днес се
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 11 август

Тази нощ времето беше ясно и безшумно, а през днешния ден се чака да бъде слънчево. Вече по традиция обаче, следобяд ще има купеста облачност и тук-там се чакат превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад, по морския бряг – от югоизток. Максималните температури ще са сред 31 и 36 градуса, в София към 31 градуса. Атмосферното налягане ще бъде без основна смяна - близо до междинното за месец август. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че следобяд ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, като на обособени места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 24 градуса, на 2000 метра - към 17 градуса.
Екстремален показател за пожароопасност е в действие за 13 области на страната за 11 август. Индексът важи за областите: Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Силистра, Шумен, Русе и Търговище, и дребни сектори от Разградска, Варненска и Добричка област.
В средата на новата седмица през страната ще премине атмосферно разстройване. Главно в следобедните часове и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В Източна България ще се задържи най-вече слънчево, с развиване на купеста облачност в следобедните часове; не са изключени изолирани краткотрайни превалявания в североизточните региони. Температурите едва ще се намалят и преобладаващите оптимални в четвъртък ще бъдат сред 28 и 33 градуса. В петък временен дъжд ще превали на изолирани места в източните и в южните региони, едва ще се затопли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР