Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал

...
Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал
Коментари Харесай

Цистерни с бензин дерайлираха тази нощ в Русенско, няма пострадали


Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за зародил железопътен случай с дерайлирала товарна влакова комбинация, превозвала гориво /бензин/, в междугарието Ветово-Сеново в Русенска област, като два от вагоните са се обърнали.  Веднага към местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната. Служителите на РДПБЗН – Русе, взаимно с спешни екипи от НКЖИ, са обезопасили композицията и региона, като е спряно приключването на гориво от две цистерни.  Районът е отцепен и местопроизшествието е непокътнато от чиновници на полицията и пожарната.

Няма потърпевши хора, само че е обиден близо 2 км стоманен път и е прекратено придвижването на влакове по направлението Русе – Каспичан.

На мястото на случая дейностите на екипите на Министерство на вътрешните работи са управлявали шефът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов и шефът на РДПБЗН – Русе комисар Валентин Красналиев.

Случаят ще се проверява от прокуратурата, която ще обяснява аргументите за произшествието и отговорните.

В изказване пред медиите от мястото на случая, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев напомни, че в прокуратурата има одобрен проект за работа при крупни повреди и произшествия. На местопроизшествието към този момент работят следователи от Окръжната прокуратура в Русе, за случая са известени основният прокурор и заместник-главният прокурор. Очаква се в работата на проверяващите да се включат най-хубавите експерти с опит в сходни случаи.

Прокурор Георгиев успокои, че няма заплаха за обитаемоте места в региона, няма и риск от екологична или различен тип злополука. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР